STOP Βενιζέλου στην Αριστερά -Μέτωπο με Κουβέλη‏

22:25 22/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Ανάχωμα στα κόμματα της Αριστεράς, που λεηλατούν δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ -ιδίως η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη- επιχειρεί να υψώσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας για δυνάμεις που «εκ του ασφαλούς τάσσονται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή» ή προσχηματικά λένε «ναι στο ευρώ, αλλά όχι στις δεσμεύσεις που περιλαμβάνει αυτή η απόφαση».

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο του Μega χωρίς θριαμβολογίες για την απόφαση των Βρυξελλών,

αλλά με σαφή πρόθεση να πείσει ότι η χώρα έχει, πλέον, ελπίδα -την οποία δεν θα είχε αν πλειοψηφούσε η άποψη της Αριστεράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκανε την παραμικρή κριτική στη ΝΔ. Αντιθέτως, μάλιστα, την περιέλαβε στις δυνάμεις που έδωσαν μάχη (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) για τη διάσωση της χώρας.

«Πάνω στις δικές μας πλάτες κάνουν στο τζάμπα κάποιοι το κομμάτι τους», είπε.

Προφανώς μιλούσε ως οιονεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οριοθετούσε την εκλογική του στρατηγική, ενώ ταυτόχρονα έδινε το στίγμα των μετεκλογικών συνεργασιών.

Σημειώστε πως, όταν ρωτήθηκε για τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, αρκέστηκε να δηλώσει «θα τα δούμε αυτά τη βραδιά των εκλογών».

Διετύπωσε με αυτό τον κομψό τρόπο την εκτίμηση ότι το κόμμα θα ανακάμψει με την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου και την ανάληψη της ηγεσίας απ’ τον ίδιο;

Πιθανότατα ναι, αν και δεν το είπε ρητώς.

Όλα αυτά μένει να αποδειχθούν. Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα βέβαιο. Τα πάντα είναι ρευστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα