Χρυσαυγίτες ξυλοφόρτωσαν μετανάστη – Προσήχθη και η κόρη του Μιχαλολιάκου

18:51 2/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Πληθαίνουν οι καταγγγελίες για επιθέσεις Χρυσαυγιτών σε ανυπεράσπιστους μετανάστες.
Τελευταίο κρούσμα χθες βράδυ
στην οδό Πειραιώς, όταν περίπου 50 μοτοσικλετιστές της Χρυσής Αυγής έκαναν μηχανοκίνητη πορεία και έπεσαν πάνω σε 30χρονο Πακιστανό, που κάτι ψώνιζε από περίπτερο.
Τι ακολούθησε; Γροθιές και κλωτσιές μέχρι ο δύστυχος -που, ας σημειωθεί, είχε κανονικά χαρτιά- να πέσει αιμόφυρτος στο δρόμο.
Τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο…

Οι Χρυσαυγίτες αρνούνται

ότι εκείνοι είναι οι δράστες, αλλά η αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωσή της τους «φωτογραφίζει» πέραν πάσης αμφιβολίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«ομάδα ατόμως που φορούσαν κράνη και μετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία, η οποία ξεκίνησε από τα γραφεία συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 31χρον πακιστανό, ο οποίος διερχόταν από το σημείο».

Οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στην οδό Πειραιώς, προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ την κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου, και δύο βουλευτές – τον Ηλία Παναγιώταρο κι τον Γιάννη Βουλδή.
Τελικά τους άφησαν ελεύθερους χωρίς να ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

Σε ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι ουδέποτε μέλη της αναμείχθηκαν σε αυτό το περιστατικό, ενώ κατηγορεί την αστυνομία για ανάμειξη στον προεκλογικό αγώνα: Σε συνέχεια του περιστατικού της Πλατείας Κυψέλης, όπου η αστυνομία ακολουθώντας άνωθεν εντολές παρεμπόδισε νόμιμη προεκλογική ενημερωτική δράση της Χρυσής Αυγής, έτσι και χθες το απόγευμα βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής σνελήφθησαν, επειδή χιλιόμετρα μακριά από αυτούς έγινε ένα περιστατικό εναντίον κάποιου αλλοδαπού με το οποίο τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσαν να έχουν καμμία σχέση.
Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά από το περιστατικό.
Η Χρυσή Αυγή, όπως έχει ξαναγραφεί, αρνείται την ανάμιξη με περιστατικά βίας και καταγγέλλει την ανάμιξη της αστυνομίας στον προεκλογικό αγώνα του συστήματος εναντίον της».

Η αστυνομία, όμως, αναφέρει ότι «ομάδα ατόμως που φορούσαν κράνη και μετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία, η οποία ξεκίνησε από τα γραφεία συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 31χρον πακιστανό, ο οποίος διερχόταν από το σημείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα