Έσβησε ο Κώστας Καρράς

13:31 6/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Ένας ιδιαίτερα αγαπητός ηθοποιός, ο Κώστας Καρράς, άφησε την τελευταία του πνοή  μετά από άνιση μάχη έξι χρόνων με τον καρκίνο.

Είχε γεννηθεί το 1936 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Royal Academy of Arts της βρετανικής πρωτεύουσας. Το 1963 έκανε το ντεμπούτο

του στην «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι. Τότε ξεκίνησε και την επιτυχημένη του συνεργασία με την Έλλη Λαμπέτη.

Πρωταγωνίστηκε σε δεκάδες θεατρικά έργα, όπως το «Γυμνοί στο Πάρκο» του Νιλ Σάιμον, στο «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, ενώ σημείωσε τεράστια προσωπική επιτυχία στο «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Γκόγκολ και στο «Blithe Spirit» του Νόελ Κάουαρντ.

Πρωταγωνίστησε, επίσης, σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες πλάι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Τζένη Καρέζη, και το Νίκο Κούρκουλο.

Ήταν επίτιμος πρόεδρος στο «Χαμόγελο του παιδιού» από το 1994 και είχε δώσει πολλές παραστάσεις για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Βραβεύθηκε από πολλές οργανώσεις και συλλόγους για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση (Λάιονς, Χαμόγελο του Παιδιού, Δήμοι και Κοινότητες).

Keywords
Τυχαία Θέματα