«Γεράκι» ο Άσμουσεν -Δεν δέχεται καμιά αλλαγή στο Μνημόνιο

17:31 2/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Όσα δεν είπε χθες στο Βρολίνο για την Ελλάδα τα είπε σήμερα στην Αθήνα, στο συνέδριο του Εconomist, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γερμανός Γιοργκ Άσμουσεν.
Ουσιαστικά απέκλεισε κάθε πιθανότητα συζήτησης για τροποποίηση του Μνημονίου – ακόμη και για την επιμήκυνση

του προγράμματος προσαρμογής κατά ένα ή δυο χρόνια!
Κάτι τέτοιο, είπε, θα καθιστούσε το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο, καθώς θα το έφερνε πάνω από το 120% του ΑΕΠ, το 2020! Και επιπλέον θα έπρεπε να πληρώσουν τη διαφορά φτωχότερες από την Ελλάδα χώρες!

Στο σημείο αυτό είπε και το κορυφαίο: ο μέσος δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα αμείβεται με 3,000 το μήνα!!!
Πώς προκύπτει το εξωφρενικό αυτό νούμερο;
Άγνωστον!
Το χρησιμοποίησε, πάντως, για να επιχειρηματολογήσει εναντίον της επιμήκυνσης (άρα, και ελάφρυνσης για τους Έλληνες) του προγράμματος!
«Δεν γίνεται», υποστήριξε, «να πληρώνει για τον Έλληνα δημόσιο υπάλληλο, με μέσο μισθό 3,000 ευρώ, ο Εσθονός ή ο Σλοβάκος δημόσιος υπάλληλος που παίρνει 1,000 ευρώ το μήνα»!

Το γράφαμε εδώ στην aixmi.gr και πριν, ακόμη, από τις εκλογές. Οι Γερμανοί δεν δέχονται καμιά κουβέντα για αλλαγή του Μνημονίου. Η μόνη μας ελπίδα είναι να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος(αποκρατικοποιήσεις, κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων, αλλαγή φορολογίας κλπ), ώστε να δώσουμε όπλα σε εκείνους που θέλουν και μπορούν να μας υποστηρίξουν (με πρώτον τον Φρανσουά Ολάντ).

Keywords
Τυχαία Θέματα