Ιός χτύπησε τα συστήματα της Apple – Τι θα γίνει με iPhone και iPad

15:35 8/4/2012 - Πηγή: Aixmi

Την εμπορική επιτυχία των συστημάτων της Apple έρχεται να ακολουθήσει η ανάπτυξη ιών για λειτουργικά Mac, κάτι που ελάχιστοι περίμεναν.

Λόγω της μέχρι πρότινος «πρωτοκαθεδρίας» του «ζεύγους» MicrosoftWindows η κινητικότητα με επιθέσεις σε Mac ήταν, ουσιαστικά, ανύπαρκτη.

Πλέον, ένα trojan

που έχει ξεκινήσει να αντλεί προσωπικά δεδομένα και μόλυνε ήδη περισσότερα από μισό εκατομμύριο συστήματα με λειτουργικά Mac.

Το σχετικό malware ονομάζεται «Flashback».

Ο κολοσσός της πληροφορικής ξεκίνησε ήδη να προσφέρει ένα σχετικό αντίδοτο για το λειτουργικό, προσπαθώντας να περιορίσει την απώλεια δεδομένων και να καθησυχάσει το ανάστατο κοινό.

Για την ώρα η πλειονότητα των μολυσμένων συστημάτων βρίσκονται στην αμερικανική αγορά, ενώ το οξύμωρο είναι ότι μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και 274 που έχουν εντοπιστεί στα κεντρικά γραφεία της Apple!

Ας επισημανθεί ότι η επίθεση έχει να κάνει με υπολογιστές Mac, δεν αφορά στο λειτουργικό iOS και έτσι, για την ώρα τουλάχιστον, τα δημοφιλή iPhone και iPad -που στην Ελλάδα προτιμώνται από το ευρύ κοινό έναντι των Mac- παραμένουν… καθαρά!

Keywords
Αναζητήσεις
κολλανε ιους τα iphone, κολλαει ιους το iphone
Τυχαία Θέματα