Σταμάτης Κραουνάκης: «Ψηφίζω ΚΚΕ, θα ψήφιζα νέο κόμμα υπό τον Βενιζέλο, ποτέ ΠΑΣΟΚ»

03:58 8/4/2012 - Πηγή: Aixmi
| Συνέντευξη |

Συνθέτης αθάνατων τραγουδιών, ερμηνευτής ο ίδιος, ηθοποιός και βαθιά πολιτικοποιημένος πολίτης.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μιλάει όπως το συνηθίζει: έξω απ’ τα δόντια.

«Είναι ελεεινά κόμματα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ»  υπογραμμίζει, «πρέπει να τιμωρηθούν στις εκλογές».

Τι θα κάνει εκείνος;

Θα ψηφίσει ΚΚΕ, θεωρεί άλλωστε την Αλέκα Παπαρήγα ως τη μόνη «αυθεντική»!

Θα μπορούσε, όμως,

να ψηφίσει κάτι άλλο, αν υπήρχε. Τι;

Νέο κόμμα υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Όχι ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρεί πιό επικίνδυνη Δεξιά απ’ τη Δεξιά.

Στον Γιώργο Παπανδρέου δεν μιλάει καν. «Τον συνάντησα σε εστιατόριο και ούτε που τον κοίταξα», λέει.

Όσο για τον Τσίπρα και τον Κουβέλη, σκωπτικά τους αντιμετωπίζει.

«Αριστερά της Φιλοθέης» ο ένας, «αριστερούλης» ο άλλος…



- Πως, τελικά, έφτασε στη δυσχερή αυτή κατάσταση η χώρα;

Η Ελλάδα στην ιστορία της «κατάλυσης των πάντων»: ήταν σαν τη γυναίκα που κέρδισε ένα φούρνο μικροκυμάτων σε πρωινάδικο, και πριν τον χρησιμοποιήσει δεν της είπε κανείς ότι αν βάλει αλουμινόχαρτο μέσα θα ανατιναχθεί το σπίτι… Αυτό έπαθε η Ελλάδα με την ΕΟΚ. Διαχειριστήκαν άλλοι την ευκαιρία να εκτινάξουμε στα ύψη το ειδικό προϊόν μας, εκεί είναι το ζήτημα. Μια χώρα που βγάζει τα πάντα κάνει λ.χ. εξαγωγή κρεάτων 72%. Μια γεωργική – κτηνοτροφική χώρα… Έλεος! Μόνο τον πλούτο π.χ. στα βότανα που βγαίνουν στη χώρα να υπολογίσουμε, που είναι πάνω από 3.000 είδη, τους «ξεσκίζουμε». Βγήκε η ελληνική φέτα στην Αμερική και απογειώθηκε. Η Τουρκία «τόσο δα έκανε» για τον Τουρισμό και τον έχει εκτινάξει… Τι να λέμε; Είμαστε κάθε τετραγωνικό και αξία και τα «ξέσκισαν» όλα αδιάντροπα. Είναι επιτελάρχες της παγκόσμιας τραπεζικής χούντας και μόνο. Τρέμω και με αυτό το PSI –που υποτίθεται ότι κατάφερε ο Βενιζέλος εν μια νυκτί. Με τι μελλοντικές υποσχέσεις στο διεθνές τραπεζικό σύστημα επετεύχθη; Δεν ξέρω τι θα «ξεσκεπάσει» αυτή η ιστορία…

- Αν ήταν στο χέρι σου να επιλέξεις τον πρωθυπουργό ποια θα ήταν η επιλογή σου;

Θα πω κάτι τρελό. Θα διάλεγα για πρωθυπουργό μια γερή μάνα, χήρα, που μπορεί να τα καταφέρει με λίγα. Μια μάνα χωρίς υποχρεώσεις, να γνωρίζει λίγα γράμματα και να μπορεί να «φέρει βόλτα» το σπίτι με λίγα. Να της βάλουν και έναν «πυρήνα» τεχνοκρατών από δίπλα για να μην κάνει λάθη… Αυτή θα διάλεγα.

- Ρώτησα και τον Γιάννη Κότσιρα. Αν είχες να επιλέξεις με το πιστόλι στον κρόταφο, για πρωθυπουργό, ποιός θα ήταν αυτός; Παπαδήμος, Βενιζέλος ή Σαμαράς.

Σίγουρα τον Παπαδήμο, γιατί κατάφερε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή να «τα φέρει» σε ισορροπία, χωρίς να πάρει φράγκο –αν και παίζει το ρόλο των τραπεζών- αλλά στη δύσκολη ώρα κατάφερε να βάλει σε τάξη τα πράγματα. Και αυτό δεν νομίζω ότι είναι δική μου άποψη μόνο. Αυτή η θέση κυριαρχεί στον κόσμο, αν ρωτήσεις έξω.

«Ο Τσίπρας; Η Φιλοθέη αριστερίζει»

- Υπάρχει καλλιτέχνης που θα μπορούσε να γίνει άξιος πρωθυπουργός;

Εγώ θα έβαζα, για παράδειγμα, υπουργό Πολιτι

Keywords
Τυχαία Θέματα