Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Κουβέλη για τη διάσωση της κυβερνητικής συνοχής

13:45 4/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συναντηθεί (στις 7 το απόγευμα) με τον Φώτη Κουβέλη, σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης και διάσωσης της κυβερνητικής συνοχής.

Η πρωτοβουλία Σαμαρά (θα δει και τον Βαγγέλη Βενιζέλο) εκδηλώνεται 24 ώρες μετά τη δήλωση της βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη, που έθετε εν αμφιβόλω την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από το τρίτο κόμμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η θέση «θα δούμε τον προϋπολογισμό

και θα κρίνουμε» ενίσχυσε τα σενάρια που θέλουν τον Φώτη Κουβέλη να σκέφτεται σοβαρά -αν δεν το έχει ήδη αποφασίσει- να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Οι δικές μας πληροφορίες είναι διαφορετικές. Επιμένουν ότι ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ δεν προσανατολίζεται στην άρση της εμπιστοσύνης του προς την κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, δεν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο. Διερωτάται, όμως, μήπως ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν του είναι, πλέον, απαραίτητη η δική του στήριξη. Και γι αυτό δεν κάνει την υποχώρηση να φέρει σε διαφορετικά άρθρα τα εργασιακά και τα δημοσιονομικά, ώστε να τον διευκολύνει να καταψηφίσει τα πρώτα και να υπερψηφίσει τα δεύτερα.

Οι πληροοφορίες μας αναφέρουν, ακόμη, ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει αλλάξει στάση ως προς τον προϋπολογισμό. Θα δώσει θετική ψήφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα