Λαλιώτης – Βάσω – Μιλένα πήγαν και ψήφισαν Βενιζέλο

19:42 18/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Τέσσερα σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα δυο εξ αυτών από τα ιδρυτικά, που για διαφορετικούς λόγους έχουν βρεθεί εκτός κόμματος, πήγαν σήμερα και ψήφισαν, ανοίγοντας έτσι πόρτα επιστροφής τους στα κομματικά δρώμενα.

Είναι ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος ιδιωτεύει μετά τη σύγκρουσή του με τον Κώστα Σημίτη το 2003. Στην οκταετία του Γιώργου Παπανδρέου δεν έπαιξε κανένα ουσιαστικό ρόλο, με μόνη εξαίρεση την προεκλογική περίοδο του 2004.

Το

δεύτερο στέλεχος είναι η Βάσω Παπανδρέου, η οποία διεγράφη από τον Γιώργο επειδή καταψήφισε το νέο Μνημόνιο. Θυμίζουμε ότι από τις αρχές του 2010 «καταχέριαζε» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου -ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής»- για όσα έκανε και όσα παρέλειπε.

Η τρίτη είναι η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε αμέσως μετά την απερίγραπτη απόφαση Παπανδρέου για Δημοψήφισμα και στη συνέχεια καταψήφισε το νέο Μνημόνιο.

Και η τέταρτη είναι η πρώην υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία διεγράφη επειδή ψήφισε «παρών».

Θα επιστρέψουν, άραγε, στο κόμμα;

Ο Βενιζέλος θα το ήθελε. Θετικοί είναι και οι «παλιοί», Σκανδαλίδης, Ευθυμίου, Παπαϊωάννου.

Αντίθετα, αρνητική θέση έχουν πάρει οι Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Πάγκαλος.

Θα επιμείνουν έως το τέλος; Θα το δείξουν οι επόμενες μέρες. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι δημοσκοπήσεις, που αρχικά κατέγραψαν τη μεγάλη αντίδραση όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009. Θυμηθείτε ότι δυο στους τρεις εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις διαγραφές.

Υ.Γ.: Στις κάλπες προσήλθαν, επίσης, και ο πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Ρομπόπουλος, καθώς και οι διαγραφέντες Παραστατίδης (Κιλκίς) και Κατσούρας (Θεσπρωτίας).

Keywords
Τυχαία Θέματα