Μιχάλης Ιγνατίου: Το ΔΝΤ δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω στην Ελλάδα

22:11 22/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο εγκυρότερος Έλληνας δημοσιογράφος στην Αμερική, μετέφερε στο Μega δήλωση αξιωματούχου του ΔΝΤ ότι δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω προς την Ελλάδα, πέραν του τρέχοντος προγράμματος.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό δεδομένου ότι ο στόχος της κυβέρνησης να επιμηνθεί το προγράμμα κατά 2 χρόνια, ώστε να ελαφρυνθούν κάπως οι πολίτες, ισοδυναμεί με νέο δάνειο δεκάδων εκατομυρίων.

«Το

ΔΝΤ έχει φτάσει στο όριο των πόρων που έχει προς διάθεση στην Ελλάδα, συνεπώς κάθε νέο ευρώ πρέπει να προέρχεται από την Ελλάδα», είπε ο αξιωματούχος του Ταμείου στον Ιγνατίου.

Επιβεβαιώνεται, έτσι το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», που επισημαίνει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο».

Κατά τα στελέχη της τρόικας -γράφει το περιοδικό- τυχόν παράταση του προγράμματος θα σημάνει νέο δάνειο από 10 έως 50 δισ ευρώ. Όμως, υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται να διαθέσει άλλα χρήματα για την Ελλάδα.

Προσθέστε ότι και πολλές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν είναι, πλέον, διατεθειμένες να επωμιστούν νέα βάρη της Ελλάδας, ενώ χώρες όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία έχουν συνδέσει τη δική τους βοήθεια με την συμμετοχή του ΔΝΤ…

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, «ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρίνεται πλέον στις χώρες της Ευρωζώνης ως διαχειρίσιμος».

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης προς άλλες χώρες, θέλουν οι
κυβερνήσεις, σύμφωνα με το Spiegel, να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ΕSΜ, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να γίνει πριν από την έκδοση της απόφασης του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα