ΝΑΙ σε εξεταστική για το έλλειμμα του 2009‏

10:35 23/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Με 168 «ναι», 76 «όχι» και 12 «παρών» υπερψηφίστηκε η πρόταση 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Την πρόταση στήριξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ

και ανεξάρτητοι.

Η νέα εξεταστική θα συγκροτηθεί άμεσα και θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της στις 23 Μαρτίου, δηλαδή πριν από τις εκλογές, όπως ήθελαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ είχε πρώτη ζητήσει να διερευνηθεί η υπόθεση, όμως αμέσως μετά τις κάλπες. Χαρακτήρισε, λοιπόν, άκαιρη την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, και έκανε λόγο για καιροσκοπισμό και πολιτικά παιχνίδια.

Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» βουλευτές ήθελαν να κλείσει το θέμα το συντομότερο, ώστε να μην αιωρούνται υποψίες που βλάπτουν την αξιοπιστία της χώρας, αν και στο βάθος υποβόσκει ο φόβος ρεβανσιστικών πρακτικών από τη ΝΔ, στην περίπτωση που μετά τις κάλπες έχει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Το ερώτημα για τους πολίτες είναι: ακόμη μία εξεταστική για λόγους εντυπώσεων; Θα δείξει…

Keywords
Τυχαία Θέματα