Ο «πυροσβέστης» Μεϊμαράκης σε ειδική αποστολή από τον Σαμαρά

10:01 24/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Ούτε ένας ούτε δυο, αλλά επτά, είναι μέχρι τώρα τα στελέχη της ΝΔ που έχουν εκφράσει τη διάθεση να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, γεγονός που προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Επειδή η κατάσταση δείχνει να μην ελέγχεται ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του ανέθεσε να … διαχειριστεί τις φιλοδοξίες των στελεχών! Όπερ σημαίνει ότι ο Βαγγέλας, γνωστός «πυροσβέστης», θα φροντίσει ώστε ο αριθμός των υποψηφίων να μειωθεί δραστικά.

Ήδη διαρρέει ότι

δεν ισχύει η φήμη ότι εκείνος που πρότεινε το Φίλιππο Ταυρή ως υποψήφιο στον Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα παραιτήθηκε από την προεδρία της επιτροπής εκλογών για τα όργανα του κόμματος και αντικαταστάθηκε από το Γιάννη Τραγάκη. Μένει να δούμε εάν θα καταφέρει να σβήσει την εσωκομματική φωτιά, μια και είναι προφανές ότι η σύγκρουση θα γίνει ανάμεσα στο Νικήτα Κακλαμάνη και το Φίλιππο Ταυρή.

Έτοιμοι να θέσουν υποψηφιότητα στην ψηφοφορία, που έχει ορισθεί για το απόγευμα της Πέμπτης, είναι -εκτός από Κακλαμάνη και Ταυρή- ο Παναγιώτης Αδραχτάς, ο Γιάννης Καράμπελας και, βέβαια, ο Νίκος Νικολόπουλος!

Και όχι μόνο.

Υποψήφιοι δηλώνουν και δυο στελέχη νομαρχιακών, ο ένας από τις Σέρρες!

Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί;

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων έχει στο πλευρό του αρκετούς βουλευτές και τη σκληρή ΔΑΚΕ που αντιτίθεται στις αποκρατικοποιήσεις.
Ο Φίλιππος Ταυρής, πάλι, είναι πρωτοκλασσάτο στέλεχος της ΔΑΚΕ και στηρίζεται από το σκληρό μηχανισμό του κόμματος – με πρωτοπαλλήκαρο τον Κώστα Ζωντανό.

Στοίχημα για την τελική έκβαση του «ματς» δε βάζει κανείς, αλλά μιά πρώτη εκτίμηση φέρνει τον Νικήτα Κακλαμάνη να προηγείται.

Τι στάση θα τηρήσει ο πρωθυπουργός;

Οι συνεργάτες του επιμένουν ότι θα μείνει ουδέτερος ως το τέλος, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι προτιμά να εκλεγεί ο Ταυρής…

Keywords
Τυχαία Θέματα