Ο Σαμαράς διέγραψε βουλευτή πριν καν καταψηφίσει τα μέτρα!

10:33 22/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους σκέφτονται να καταψηφίσουν τα μέτρα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς διαγράφοντας σε χρόνο dt τον «υποψήφιο αντάρτη» Νίκο Σταυρογιάννη.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας, σε συνέντευξή του στη Real News είχε προαναγγείλει τη στάση του δηλώνοντας: «Η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας,

δηλαδή χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας».

Ο πρωθυπουργός, έντονα ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του βουλευτή, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για την εξασφάλιση της δόσης, αντέδρασε αστραπιαία.

Έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη γνωστοποιώντας την απόφασή του και, παράλληλα, παρέπεμψε το Νίκο Σταυρογιάννη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, έτσι και ο Αντώνης Σαμαράς είναι έντονα προβληματισμένος για την έκβαση που θα έχει η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Στη Συγγρού φοβούνται διαρροές βουλευτών της ΝΔ, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τα μέτρα, και επιχειρούν με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο που μπορεί να πληγώσει βαριά την κυβερνητική προσπάθεια, τη γαλάζια συνοχή αλλά και το ηγετικό προφίλ του Αντώνη Σαμαρά.

Μέχρι τώρα οι προσπάθειες περιορίζονταν σε κομματικό μασάζ. Τώρα, με την κίνησή του αυτή, ο Αντώνης Σαμαράς δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών για το τι περιμένει όσους αποφασίσουν να σηκώσουν παντιέρα τη δύσκολη ώρα για την κυβέρνηση και τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα