Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με φυλακές – «Δεν θα μας τρομοκρατήσετε» απαντά η κυβέρνηση

17:26 7/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Οι ανοιχτές απειλές του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη ότι «θα στείλουν φυλακή» όσους υπογράψουν αποκρατικοποιήσεις έναντι πινακίου φακής, έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στα τρία συγκυβερνώντα κόμματα, που δίνουν προτεραιότητα στη μείωση του κράτους στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα κόμμα να μας τρομοκρατεί» (στον ΒΗΜΑ FM).

«Η Ελλάδα

έχει νόμους, έχει διατάξεις. Kινούμαστε με βάση τη νομιμότητα, αλλά και με βάση την εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού.

Δεν κάνουμε τίποτα που να μην είχαμε πει προεκλογικά. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να αδρανήσει».

Λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, Δημήτρης
Παπαδημούλης, επανήλθε στο θέμα (μέσω της ίδιας συχνότητας), καθιστώντας σαφές ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσει τις αποκρατικοποιήσεις!

Αν και χρησιμοποίησε ηπιότερες εκφράσεις και απέφυγε κραυγαλέες διατυπώσεις περί «φυλακών», δήλωσε ότι «εφόσον υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις που μυρίζουν σκάνδαλο, και γίνουμε εμείς με τη θέληση του λαού στο μέλλον κυβέρνηση, θα ελέγξουμε τη νομιμότητα σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος».

Keywords
Τυχαία Θέματα