Ο Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση για υστέρηση πατριωτικής ευθύνης

18:35 11/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, στην οποία θα πάρει μέρος και ο υπουργός Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει κάθε ιδέα για επαναδιαπραγμάτευση, σε αντίθεση -όπως είπε- με τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας.

«Υπάρχει μια σαφής υστέρηση συναίσθησης της πατριωτικής ευθύνης», δήλωσε επί λέξει στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ (με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη).
«Και στην Ιταλία και την Ισπανία έχουμε αστικές κυβερνήσεις.

Εντούτοις, εκεί είδαμε οι κυβερνήσεις αυτές να είναι πολύ πιο διεκδικητικές προς όφελος του εθνικού συμφέροντος απ΄ ό,τι ήταν οι εδώ κυβερνήσεις. Οι εδώ κυβερνήσεις παραδόθηκαν. Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ».

Ο πρόεδρος του Σύριζα αναφερόταν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όπου ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Ισπανός ομόλογός του Ραχόι, κόντραραν τη Μέρκελ και πέτυχαν συγκεκριμένα πράγματα υπέρ των χωρών τους.

Την Ελλάδα είχε εκπροσωπήσει στη Σύνοδο ο Κάρολος Παπούλιας, λόγω του προβλήματος που είχε ο πρωθυπουργός με το μάτι του.

Keywords
Τυχαία Θέματα