Πέθανε από κορονοϊό 47χρονη νοσηλεύτρια μητέρα δύο παιδιών

14:34 13/12/2020 - Πηγή: Aixmi

Ένας ακόμα άνθρωπος της πρώτης γραμμής έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό. 47χρονη νοσηλεύτρια μητέρα δύο παιδιών κατέληξε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ πάλευε για τη ζωή της δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που υπηρετούσε.

«Παρ’ ότι ένστολη εμείς τη θεωρούμε συνάδελφο. Και πονάμε το ίδιο όπως και με τους άλλους συναδέλφους. Ως εκ τούτω λοιπόν ότι ζητήσαμε χθες από τη πολιτεία για τους 11 νεκρούς από τα νοσοκομεία το ζητάμε και για το ένστολο υγειονομικό προσωπικό. Συλλυπητήρια

στην οικογένειά της και τους συναδέλφους της», αναφέρει η ανακοίνωση. Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «προξενεί εντύπωση πως προστατεύονται τα δικαιώματα του ένστολου υγειονομικού προσωπικού και πως μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η εκλιπούσα συνάδελφος είχε υποκείμενα νοσήματα και εργαζόταν στη πρώτη γραμμή». «Δεν θα έπρεπε να ισχύει η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών και να εργάζεται σε κάποιο τμήμα της πίσω γραμμής; », καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

11 νεκροί , 11 διασωληνωμένοι

«Ο θλιβερός κατάλογος νεκρών και διασωληνωμένων συναδέλφων μεγαλώνει. Θρηνούμε μέχρι στιγμής 11 νεκρούς συναδέλφους. Φοβόμαστε ότι θα γίνουν ακόμη περισσότεροι Όλοι έπεσαν στη πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου. Για εμάς είναι αθάνατοι, ήρωες πολέμου και μας οδηγούν», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Δεν θα αφήσουμε τη πολιτεία να αφήσει απροστάτευτες τις οικογένειες τους. Άμεσα με κοινή απόφαση κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφισθεί διάταξη η οποία θα προβλέπει ότι οι πεσόντες συνάδελφοι χαρακτηρίζονται θύματα πολέμου. Ότι έχασαν τη μάχη για τη ζωή από εργατικό ατύχημα. Όπως τους αξίζει. Τώρα υπάρχει κενό νόμου και δεν χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων. Είμαστε απροστάτευτοι. Και ζωντανοί με ελλειπή μέτρα προστασίας και νεκροί σε αυτό το πόλεμο. Μόνο λόγια και χειροκροτήματα», συμπλήρωσε.

Χθες, Σάββατο, σε 11 ανέρχονταν οι διασωληνωμένοι υγειονομικοί που βρίσκονται στις ΜΕΘ:

Από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μία νοσηλεύτρια 54 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.
Από το Νοσοκομείο Έδεσσας, μία φυσικοθεραπεύτρια 52 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Στρατιωτικού Νοσοκομείου.
Από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, μία γιατρός 62 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου.
Από το Θεαγένειο Νοσοκομείο, ένας άνδρας γιατρός 62 ετών και μία γυναίκα γιατρός 50 ετών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Παπανικολαου.
Από το Νοσοκομείο Κιλκίς, μία νοσηλεύτρια 57 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.
Από το Νοσοκομείο Πολυγύρου, μία νοσηλεύτρια 46 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πολυγύρου.
Από την 3η ΥΠΕ, διοικητικό στέλεχος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Παπαγεωργιου.
Από το Νοσοκομείο Καβάλας, ένας νοσηλευτής 46 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας
Από το Νοσοκομείο Τρικάλων, ένας νοσηλευτής 47 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκ. Τρικάλων
Από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μία νοσηλεύτρια 56 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Πηγή: flash.gr

The post Πέθανε από κορονοϊό 47χρονη νοσηλεύτρια μητέρα δύο παιδιών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα