Ψάχνει «αντιΒενιζ​έλο» ο Πάγκαλος;

15:05 1/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Πολλοί ρωτούν «τι επιδιώκει» ο Θόδωρος Πάγκαλος με την κινητικότητα που αναπτύσσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που δε θα θέσει ο ίδιος
υποψηφιότητα.

Ψάχνει έναν «αντιΒενιζέλο»;

Μιά πρώτη απάντηση είναι «ναι», δεδομένης και της κακής χημείας των δυο ανδρών.

Μιά άλλη απάντηση είναι ότι θέλει υποψηφίους με πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι απλώς με έντονη προσωπικότητα.

Γι

αυτό και χθες, πριν συναντηθεί με 10 βουλευτές δημοσιοποίησε κείμενο πολιτικών θέσεων -με πολλές από τις οποίες ελάχιστοι θα διαφωνούσαν.

Και οι δυο απαντήσεις είναι σωστές. Εδώ και μήνες εργάζεται για την ανάδειξη υποψηφιότητας που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Βενιζέλο.

Για κάποιο διάστημα, μάλιστα, πίστευε ότι είχε βρεθεί. Ήταν η εποχή των δείπνων με την τότε τρόικα Λοβέρδου – Διαμαντοπούλου – Ραγκούση.

Ο ίδιος προτιμούσε σαφώς τον υπουργό Υγείας, που υπερείχε σε δημοφιλία, αλλά δεν το είπε ποτέ στους άλλους δύο!

Αποτέλεσμα: ο Λοβέρδος είδε ότι το πράγμα σερνόταν και, προ του κινδύνου να καταρρεύσει εντελώς το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να βάλει στη μπάντα τις φιλοδοξίες του και να δώσει τα χέρια με τον Βενιζέλο για να σωθεί «οτιδήποτε αν σώζεται», που λέει ο Τσακνής.

Κάπως έτσι, η άτυπη «τετράδα»,  διελύθη και ο Πάγκαλος έμεινε άφωνος, δηλώνοντας ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

Αμέσως μετά η Άννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παίξει ρόλο αρνιού το Πάσχα (άλλωστε, ούτε 53 χρονών δεν είναι) και, έτσι, ο λαχνός έπεσε στον 47χρονο Ραγκούση.

Θα τον τραβήξει;
Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτεται.

Όσο και αν ακουστεί παράδοξο, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπουτσή (ως εκφραστή του λαϊκού και Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ) ενισχύει εσωτερικά την τάση του να εκτεθεί ως υποψήφιος, δεδεμένου ότι αν υπάρχει ένας άνθρωπος που αντιπαθεί περισσότερο από τον Βενιζέλο αυτός είναι σίγουρα ο μέχρι προχθές υπουργός Προστασίας του Πολίτη!

Αν και η απόσταση από την επιθυμία στην πράξη είναι μεγάλη, ας μην εκπλαγούμε αν τελικά το αποφασίσει, σε μιά προσπάθεια να εκφράσει ένα μεταρρυθμιστικό τμήμα του ΠΑΣΟΚ που, ίσως, δεν ακολουθήσει τον Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα