Στη φυλακή ο Καρούζος για το κύκλωμα με τα ακίνητα

20:22 21/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Στις φυλακές Χαλκίδας θα οδηγηθεί ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος, ο οποίος συνελήφθη σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γλυφάδα, όπου είχε εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες από την αστυνομία.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για ανεκτέλεστη καταδικαστική απόφαση από δικαστήριο του Πειραιά (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) το οποίο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστολή, για ανακριβή απόδοση ΦΠΑ.

Ωστόσο,

αυτή η ποινή δεν είναι η….μόνη, αφού σε βάρος του εκκρεμούν 6 καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή 19 χρόνια.

Οι εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη δε σταματούν. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα αγοραπωλησίας ακινήτων σε περιοχές «φιλέτα», σε όλη την Ελλάδα, με ενδείξεις φοροδιαφυγής, απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ηδη, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έχει στείλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής στην Κύπρο, όπου φαίνεται να εδρεύουν off-shore εταιρίες του επιχειρηματία.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει οι δανειοδοτήσεις που έλαβε, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχουν ήδη δεσμευθεί δεκάδες ακίνητα που φαίνεται να ανήκουν σε εταιρίες συμφερόντων του.

Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο μετά από παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων, ενώ φέρεται ότι είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας, προφανώς για να μην γίνει αντιληπτός. Η σύλληψή του έγινε παρουσία εισαγγελέα, στον οποίο δήλωσε ότι έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα