Το Ζάππειο του Ανδρέα Λοβέρδου…

14:13 5/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το πλήρωσε το Ζάππειο. Όλοι έπεσαν να τον φάνε γιατί το βράδυ της ήττας το 2007 βιάστηκε να κάνει δηλώσεις. Και, τελικά, έχασε τη μάχη για την ηγεσία που ακολούθησε.

Έκτοτε, «τιμώρησε» τον εαυτό του πιο αυστηρά από όσο τον «τιμώρησαν» οι αντίπαλοί του. Υποχώρησε στο θέμα του Ομίλου, αρνήθηκε να κάνει νέο κόμμα, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν πάλι σε μονοψήφια την Άνοιξη του 2008, έδωσε ώθηση στο κόμμα οδηγώντας το

στην αποχώρηση από τη συνταγματική αναθεώρηση της κυβέρνησης Καραμανλή, έγινε υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος του Γιώργου Παπανδρέου και είναι, πλέον, ο τελευταίος «υπερασπιστής» του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος το 2007 ήταν ο βασικός υποστηριχτής του Ευάγγελου Βενιζέλου. Από το 2009 μέχρι το 2011 έγινε βασικός υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, προωθώντας τα Μνημόνια 1 και 2 στους κρίσιμους τομείς της Εργασίας και της Υγείας. Κάπου εκεί πίστεψε ότι θα μπορούσε να είναι αυτός ο διάδοχος. Έκανε την τρόικα με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση, αλλά, ξαφνικά, αντάλλαξε φιλιά και αγκαλιές με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μόνο που δεν περίμενε να χάσει εκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να τον αμφισβητήσει, Βγήκε δυνατά απέναντί του από την πρώτη στιγμή, εγγράφοντας τη διαφωνία του στο θέμα της επιστροφής στα ψηφοδέλτια του Κινήματος όσων είχαν καταψηφίσει το Μνημόνιο 2. Μετά τις εκλογές αρνήθηκε να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος. Γιατί διαφωνούσε με την επιλογή να μη συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη.

Σταμάτησε να συμμετέχει στην κομματική ζωή, μέχρι που πριν από λίγες εβδομάδες ζήτησε τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θέτοντας ουσιαστικά και θέμα ηγεσίας. Όλοι πίστεψαν ότι έδινε ραντεβού για το συνέδριο. Αλλά, αιφνιδιάστηκαν όταν τον άκουσαν να ανακοινώνει τη Δευτέρα τη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. Με αποτέλεσμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος να κάνει τη ρήξη, ανακοινώνοντας τη διαγραφή του.

Ένα είναι, πλέον, το ερώτημα: μήπως ο Ανδρέας βιάστηκε και έκανε κι αυτός το δικό του Ζάππειο;

Keywords
Τυχαία Θέματα