Αντιδράσεις κομμάτων για την εισήγηση για παραμονή του ειδικού τέλους

21:07 15/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στη διατήρηση του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για το 2013, σε μια ηπιότερη - ωστόσο- μορφή, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να δοθεί χρόνος και να ξεκινήσει η εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι το θέμα έχει προταθεί στην τρικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις της
τρόικας για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας. Εν τω μεταξύ τα κόμματα έχουν ήδη εκφράσει τις αντιδράσεις τους.Τα όρια αντοχής τους έχουν ξεπεράσει χιλιάδες συνδρομητές της ΔΕΗ. Μόνη λύση φαίνεται να είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων, λύση, όμως, που απορρίπτει καταρχήν η τρόικα.
Μιλώντας την Παρασκευή στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, είπε πως υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα με το φόρο ακινήτων, το οποία θα συζητηθεί στην κυβέρνηση, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε «επιμένουμε ότι το χαράτσι τελειώνει.»
«Τελικά η κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, που παρουσιαζόταν ως κόκκινη γραμμή μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, είναι η εισήγηση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «πλήρη πολιτική αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης έρμαιο στους δανειστές»«Η λήψη νέων μέτρων μέσω των περίφημων ρητρών απόκλισης είναι το επόμενο βήμα για μια κυβέρνηση όμηρο σε ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους που έχει θέσει, αφήνοντας στην πορεία τους την κοινωνία και την οικονομία διαλυμένες» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την αναχώρηση της τρόικας και ο κ. Στουρνάρας σάλπισε την άτακτη υποχώρηση της μνημονιακής συγκυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, επιβεβαιώνοντας ότι το χαράτσι της ΔΕΗ μπήκε για να μείνει.» δήλωσε ο Νότης Μαριάς εκ μέρους των ΑΝΕΛ. «Τα πιστά σκυλιά της τρόικα, Σαμαράς και Στουρνάρας, διατηρούν το χαράτσι Βενιζέλου, που μαζί με τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα οδήγησε στην εξαθλίωση εκατομμύρια Έλληνες. Με ψέματα και απάτες πήραν την εξουσία, με σκοπό να τσακίσουν τον ελληνικό λαό και να επιβάλλουν την κυριαρχία των τοκογλύφων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
«Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπορούν πια να ζήσουν, δεν μπορούν να πληρώνουν φόρους, χαράτσια, χρέη η κυβέρνηση μαζί με την τροϊκα συνεχίζει να στέλνει το δυσβάσταχτο χαράτσι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ», σημείωσε το ΚΚΕ.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή στις 22 Μαρτίου θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του κ. Στουρνάρα για αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική και παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης ο αρεοπαγίτης Γ. Σακκάς αναμένεται να εισηγηθεί την αναίρεση της επίμαχης απόφασης, καθώς δεν προκύπτει αντισυνταγματικότητα του μέτρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα