Δήλωση Α. Τσοχατζόπουλου κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ

16:48 23/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σφοδρή επίθεση σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καταφέρθηκαν εναντίον του με αφορμή την έναρξη της δίκης του στο εφετείο, εξαπολύει ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος. Με νέα του δήλωση, κάνει λόγο για ευθεία και ανενδοίαστη παρέμβαση που επιχείρησαν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ
σε προσωπική του υπόθεση, ενώ αφήνει αιχμές για τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν - όπως αναφέρει - στον εξευτελιστικό καταποντισμό του στις εκλογές. Υπενθυμίζει ακόμη την προσφορά του επί 40 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και τον τόπο.

Στη δήλωση του κατηγορουμένου πρώην υπουργού αναφέρεται:

«Ευθεία και ανενδοίαστη παρέμβαση επιχείρησαν κάποιοι χτες από το ΠΑΣΟΚ σε μια προσωπική μου υπόθεση, που βρίσκεται προς κρίση ενώπιον της Δικαιοσύνης, εκδίδοντας μάλιστα και "καταδικαστική απόφαση" εις βάρος μου!

Έτσι, απλά, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ αναζητούν εξιλαστήριο θύμα και άλλοθι επιχειρώντας με αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια και ντροπή για το ίδιο, τη μετάθεση των ευθυνών για τον πρωτοφανή εξευτελιστικό καταποντισμό στις πρόσφατες εκλογές.

Ποιοι ντρόπιασαν το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν καλά στο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος «στο μόνο κατ΄όνομα σημερινό ΠΑΣΟΚ» τονιζει ότι πρόσφερε επί 40 χρόνια στο Κίνημα και την Ελλάδα και καταλήγει: «Επομένως, δεν παραγράφονται με "δηλώσεις" τα παραπάνω, κυρίως όμως δε μπορούν να αμαυρωθούν από αυτούς που μετέτρεψαν ένα μεγάλο λαϊκό Κίνημα σε συνώνυμο του μαρτυρίου του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτισμικού χρέους του Ελληνικού λαού».

Την ίδια ώρα, έντονη ήταν η αντίδραση του Θεόδωρου Πάγκαλου στο αίτημα που προβάλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-2002. "Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον θάψω", τόνισε μιλώντας στο Βήμα FM.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε ότι το κόμμα έχει αποκηρύξει εδώ και πολύ καιρό τον πρώην υπουργό, ηθικά και πολιτικά, και τον έχει αποβάλει από τις τάξεις του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με την έναρξη της δίκης στο Γμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου κάθεται στο εδώλιο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος έδωσε το στίγμα του για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει. Αρνούμενος τις κατηγορίες έκανε λόγο για κρατική βία εις βάρος του ιδίου και της συζύγου του Βίκης Σταμάτη και άφησε υπόνοιες για ανώτερη δύναμη που καθορίζει την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ωστόσο θα πρέπει να αντικρούσει το πλήθος των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η δικαιοσύνη εις βάρος του, τα οποία τον συνδέουν με εξωχώριες εταιρίες πίσω από τις οποίες είχαν κρυφτεί ακίνητα ιδιοκτησίας του. Παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τον εξαδελφό του Νίκο Ζήγρα, τον διαχειριστή σύμφωνα με το κατηγορητήριο των χρημάτων του έως το 2005, ο οποίος τον δείχνει ευθέως ως πρωταγωνιστή ενός πολυπλόκαμου κυκλώματος που ξέπλενε μαύρο χρήμα από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σχετικές ειδήσεις:

Μετά το Πάσχα θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη για τις «χρυσές μίζες»

Keywords
Τυχαία Θέματα