Συνάντηση Α. Τσίπρα-Α. Κυπριανού-«Αδιέξοδο το πρόγραμμα για την Κύπρο»

14:05 23/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την κοινή πεποίθηση ότι «τόσο ο κυπριακός όσο και ο ελληνικός λαός πρέπει το συντομότερο δυνατό να σπάσουν τα δεσμά, να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των διαρκών εκβιασμών και του Μνημονίου και να σταθούν στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις», εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο γγ του ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια συνάντησης τους που είχαν το πρωί, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο κ. Άντρος Κυπριανού
με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση θα σταθεί αρωγός στο πλευρό του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα στις προσπάθειες της Αριστεράς στην Κύπρο να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξόδου από αυτή την κρίση, σημειώνοντας ότι «είναι κοινός ο αγώνας μας, για να συμπορευτούμε με τους λαούς της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού νότου ελπίζοντας σε μια νέα προοπτική».

Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι θα επιδιώξει «να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος με όλη την κοινωνία, έτσι ώστε όλοι να συμμετέχουμε στην διαδικασία λήψης απόφασης η οποία θα καθορίσει το μέλλον του τόπου για τις υπόλοιπες δεκαετίες».Επίσης τόνισε την ανάγκη άλλων επιλογών που πρέπει να βρει η Κύπρος για να ξεφύγει - όπως είπε- από τις αδιέξοδες πολιτικές που προσπαθούν να της επιβάλουν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Κατσουρίδης συναντήθηκαν ακόμη με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο και με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρο Λυκούδη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα