Επιστροφή στις αίθουσες ζητούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

18:03 16/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επιστροφή τους στις αίθουσες ζητούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι σήμερα Παρασκευή στη μία το μεσημέρι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο Παπαστράτος που συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Το βασικό τους αίτημα είναι κυβέρνηση και Πανεπιστήμιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανοίξει το Πανεπιστήμιο με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. “Με την τηλε-εκπαίδευση υποβαθμίζονται οι σπουδές μας. Αυτό το είδαμε και την περίοδο της καραντίνας όπου χάθηκαν εργαστήρια και μειώθηκε η ύλη”, δήλωσε ο πρόεδρος

του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής, Δημήτρης Νότας.

“Πρέπει να υπάρχουν αίθουσες. Το Πανεπιστήμιο και πριν την καραντίνα είχε ελλείψεις σε αίθουσες. Έφτιαξε το καινούργιο κτίριο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών αλλά εδώ και πέντε χρόνια ακούμε ότι κάθε Σεπτέμβριο θα ανοίξει και ποτέ δεν συμβαίνει αυτό”, σχολίασε επισημαίνοντας ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις που διαθέτει αλλά και να προσλάβει εργαστηριακό προσωπικό. Επιπλέον τόνισε ότι είναι βασικό να λυθεί το θέμα της καθαριότητας των χώρων.

Ακόμη είπε πως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στους φοιτητές, την ίδια στιγμή που καλούνται να πληρώνουν ενοίκια ενώ τα μαθήματα διεξάγονται με τηλε-εκπαίδευση. “Ακόμη και τελειόφοιτοι αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκια γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει στο εαρινό εξάμηνο. Τα εργαστήρια στις περισσότερες σχολές θα γίνουν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στον Βόλο θα γίνουν δια ζώσης εργαστήρια στη Γεωπονία και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής”, πρόσθεσε ο κ. Νότας.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα