Κέρκυρα: Ξεκίνησε μερική αποκομιδή, σύσκεψη επικεφαλής Δήμου και Περιφέρειας στο Δημαρχείο

12:38 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινή σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού και του Περιφερειαρκού Συμβουλίου πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου και αντικείμενο τον τρόπο αντιμετώπισης της οριακής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τη συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους του νησιού, 16η ημέρα κατάληψης του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στον τρόπο λειτουργίας του.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μερική αποκομιδή των σκουπιδιών

από συγκεκριμένα σημεία της πόλης και των περιφερειακών περιοχών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τους χώρους που έχει εναποθετεί, έστω και προσωρινά τα απορρίμματα αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του προέδρου του ΣΟΣΔΑ και Αντιδημάρχου Καθαριότητας Σπύρου Ασπιώτη, ο μόνος χώρος που χρησιμοποιείται για την προσωρινή εναπόθεση είναι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Βιολογικό Σταθμό της πόλης.

Οι φήμες περί ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων σε οικόπεδα που έχουν εξευρεθεί σε διάφορα σημεία του νησιού, οδήγησαν κατοίκους σε αρκετές περιοχές να κινητοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να εμποδίσουν τα απορριματοφόρα να κατευθυνθούν προς «ύποπτα» οικόπεδα στις περιοχές τους.

Παράλληλα συνεχίζει η έκδοση ανακοινώσεων από φορείς της Κέρκυρας οι οποίοι καλούν το Δήμο και τους κατοίκους του Τεμπλονίου να έλθουν σε συνεννόηση ώστε με καλή πίστη να δοθεί τέλος στη σημερινή κατάσταση η οποία αποτελεί υγειονομική βόμβα για το νησί και καταρρακώνει την τουριστική εικόνα και οικονομία του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα