Κινητοποιήσεις στην Ιερισσό ως την Κυριακή που θα απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες

17:08 11/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Ιερισσό, μετά τη σύλληψη των δύο κατηγορούμενων για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός χρυσός. 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο κατηγορούμενοι και έως τότε οι κάτοικοι έχουν προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων στην Ιερισσό και στη Θεσσαλονίκη όπου κρατούνται.Οδοφράγματα με πέτρες, χώματα, λάστιχα και φωτιές
συνθέτουν το σκηνικό στην Ιερισσό, μια μέρα μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη 2 κατηγορουμένων για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι κάτοικοι έχουν προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων στην Ιερισσό αλλά και στη Θεσσαλονίκη όπου κρατούνται οι 2 συλληφθέντες μέχρι να απολογηθούν στον ανακριτή την Κυριακή.
Κάτοικοι της Ιερισσού μετά τις συλλήψεις συγκεντρώθηκαν αρχικά στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου και στη συνέχεια έξω από το αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου τελικά οδηγήθηκαν οι 2 κρατούμενοι. Στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν εισαγγελέας και ανακριτής από τη Χαλκιδική. Εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης και οι κατηγορούμενοι πήραν 48ωρη προθεσμία να απολογηθούν.
Οι συλλήψεις του 44χρονου και του 33χρονου έγιναν στις 3 χθές τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, έσπασαν τις πόρτες των σπιτιών όταν οι δυο άνδρες αρνήθηκαν να τους ανοίξουν και τους πέρασαν χειροπέδες παρουσία δικαστικών λειτουργών.
Το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν κάποιοι από τους κατοίκους θα παραμείνει κλειστό και οι αρμοδιότητες του μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Πολυγύρου
Keywords
Τυχαία Θέματα