Μ. Βορίδης, Γ. Σταθάκης, Ν. Μπίστης για το σκηνικό στην Ευρώπη

11:58 29/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τις θέσεις τους σε σχέση με την οικονομική στρατηγική της χώρας, στον απόηχο φυσικά των αποφάσεων για την Κύπρο, ανέπτυξαν μιλώντας στην ΝΕΤ, ο Μάκης Βορίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Βορίδης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης και ο Νίκος Μπίστης, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Απαλλαγή

από το μνημόνιο αλλά εντός του Ευρώ, αυτή είναι η οικονομική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γ. Σταθάκης προσθέτοντας όμως ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ψευδαίσθηση ότι το νόμισμα, δεν αποτελεί λύση σε κανένα θέμα, ούτε καν στο μνημόνιο.

Όσον αφορά στην Κύπρο, είπε ότι η απόφαση, εισάγει πλέον την Ε.Ε. σε μία νέα διαδικασία, η οποία εκτός του μνημονίου και των δημοσιονομικών προσαρμογών, προβλέπει προσφυγή σε νέα εργαλεία, όπως είναι η κατάσχεση των καταθέσεων.


Στους τρεις τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, αναφέρθηκε από την πλευρά του o Μάκης Βορίδης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο και στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις θέσεις που διατυπώνονται για το Ευρώ.


Ειδικότερα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει ποια η κεντρική του θέση ως προς το θέμα, καθώς όπως είπε, υπάρχουν ακόμα και υψηλοφώνως, φωνές, όπως ο κ. Σκουρλέτης, που βάζουν το θέμα της δραχμής άλλος πιεστικά, άλλος λιγότερο πιεστικά.


Την ανάγκη μακροπρόθεσμων συμμαχιών στην Ευρώπη, υποστήριξε από την πλευρά του ο Νίκος Μπίστης, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας ότι λύση χωρίς κόστος δεν υπάρχει.

Χρειάζεται είπε, μία διαφορετική πολιτική και πολλαπλές συμμαχίες όχι μόνο στο Νότο αλλά και με άλλους που θα αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που υπάρχει από τη γερμανική αλαζονεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα