Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης στη ΝΕΤ

10:21 28/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
«Η κυβέρνηση είναι τρικομματική, με διαφορετικές πολιτικές θεωρήσεις, γι' αυτό και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να βλέπουμε τέτοιες απόψεις», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στη ΝΕΤ, αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη των τριών κυβερνητικών αρχηγών, σημειώνοντας ότι στο «τέλος -με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας- θα βρεθεί η λύση».Ο κ. Χατζηδάκης
αναφερόμενος στο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, δήλωσε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι της ΝΔ συμφωνούν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα 7 Κυριακές το χρόνο. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο υπουργός, υπάρχουν ενστάσεις όσον αφορά στην πρότασή του για να λειτουργούν τα μικρά καταστήματα εφόσον το θέλουν και μόνον όλες τις Κυριακές. Για το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ο κ. Χατζηδακης σημείωσε ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή ως τις 20 Ιουνίου, ενώ για τον «Τειρεσία» είπε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για την εφαρμογή ενός πιο δίκαιου συστήματος, ενός βρετανικού μοντέλου, με πόιντ σύστεμ, ούτως ώστε «να μην μπαίνει στον Τειρεσία με το παραμικρό στραβοπάτημα ο κάθε πολίτης».

Ο υπουργός μίλησε και για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι η επανεκκίνηση των έργων με τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος είναι μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα, στην Ολυμπία Οδό και στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, ενώ προχωρούν σιδηροδρομικά έργα ύψους 1 δισ. ευρώ, το μετρό Θεσσαλονίκης και το μετρό Αθήνας. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε σε περίπου 40 μέρες θα παραδοθούν τέσσερις σταθμοί στα νότια προάστια και τον Σεπτέμβριο άλλον ένα σταθμό στο Χαϊδάρι.
Keywords
Τυχαία Θέματα