Ορεστιάδα: Από σήμερα εφαρμόζεται ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο βόρειο τμήμα του Έβρου

11:03 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας από την διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας. Ένα όχημα τύπου βαν επανδρωμένο με τρεις αστυνομικούς επισκέπτεται από το πρωϊ οικισμούς της περιοχής Τριγώνου ενώ καθ’ όλη την εβδομάδα θα εκτελεί δρομολόγια σε όλα τα απομακρυσμένα και ορεινά χωριά της ζώνης ευθύνης της Διεύθυνσης.
«Πρόκειται για έναν θεσμό που καταφέραμε να ιδρύσουμε και στην διεύθυνση μας, στόχος είναι η ενίσχυση της επαφής μεταξύ αστυνομίας και πολιτών και την ενίσχυση του

αισθήματος ασφάλειας» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο αστυνομικός διευθυντής, Πασχάλης Συριτούδης. Επίσης, σημείωσε πως ο ρόλος της κινητής μονάδας είναι προληπτικός και κατασταλτικός ενώ παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών να διεκπεραιώνουν ορισμένα ζητήματα υπηρεσιακής φύσης. « Οι ένστολοι της μονάδας έχουν εντολή να είναι δίπλα στον πολίτη, να συζητούν μαζί του, να ακούν και να επιλύουν τα προβλήματα που θα καταγράφονται, με κοινωνική ευαισθησία και περισσό φιλότιμο» τόνισε ο κ. Συριτούδης. Σημειώνεται ότι οι επισκέψεις του βαν θα πραγματοποιούνται βάση συγκεκριμένου προγράμματος δρομολογίου που καταρτίζεται κάθε εβδομάδα.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

The post Ορεστιάδα: Από σήμερα εφαρμόζεται ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο βόρειο τμήμα του Έβρου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα