Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι εκπαιδευτικοί - Κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας απαντά η κυβέρνηση

10:56 13/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τα φύλλα πορείας παραλαμβάνουν από σήμερα, 88.000 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, μετά την πολιτική επιστράτευσή τους, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα τριών ημερών. Έκκληση στον Πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση για επιστράτευση απηύθυνε η ΟΛΜΕ και καταφεύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας, προκειμένου να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης. Της απόφασης για την επιστράτευση
των εκπαιδευτικών υπεραμύνθηκε μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας. Όπως είπε, οι εξετάσεις είναι η κορυφαία στιγμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η κυβέρνηση έπρεπε να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον. Όλοι στα Δημόσιο, πρόσθεσε, έχουν υποστεί θυσίες, οι καθηγητές τις λιγότερες. «Η αλαζονεία της κυβέρνησης θα την οδηγήσει σε όλεθρο» δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Συλλαλητήριο ΟΛΜΕ το απόγευμα - Έκτακτη συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ

Στις 7 το απόγευμα προγραμματίζεται συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ και πορεία προς τη Βουλή. Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.

Οι καθηγητές, καλούν παράλληλα την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 17 Μαϊου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία».

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ και αυτήν την ώρα κλιμάκιο τους μεταβαίνει στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

Σε πολιτικό επίπεδο, αδιανόητη χαρακτήρισε την απεργία εν μέσω Πανελλαδικών μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στο Α' Πρόγραμμα ο υπεύθυνος Παιδειίας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι είναι αδιανόητο το ότιποινικοποιείται η σκέψη για απεργία.

Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών και τα δίκαια αιτήματά τους και η ευθύνη για την αναστάτωση ανήκει στο υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα