Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

10:31 8/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις αλλά και εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 18:00 στα Προπύλαια ενώ στις 18:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Παρόμοιες συγκεντρώσεις
θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στις 17:30, στην πλατεία Συντάγματος και στις 19:00, στο Μοναστηράκι, θα στείλουν το μήνυμα ότι «εκατομμύρια γυναίκες δεν ζητούν τη βοήθειά μας, πεθαίνουν γι' αυτήν».Στις 11:00, ο Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας με την αντιπροσωπεία του Τμήματος φεμινιστικής πολιτικής θα επισκεφθούν εργαζόμενες και εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ ΚΠΑ 2 Αθηνών. Στις 12:00, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί τις κρατούμενες στις φυλακές της Θήβας στον Ελαιώνα ενώ στις 18:00, η ΓΓ του ΚΚΕ θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Μηνύματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της ΓυναίκαςΤο δικό της μήνυμα για την Ημέρα της γυναίκας εξέφρασε η Κατερίνα Παπακώστα, βουλευτής Β' Αθήνας και γραμματέας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ, η οποία τόνισε μεταξύ ότι «κάθε χρόνο οι γυναίκες προχωράνε με μικρά βήματα, πλησιάζοντας τους στόχους αλλά ο δρόμος είναι δύσκολος κι ανηφορικός. Οι γυναίκες έχουν ακόμα να αντιμετωπίσουν διακρίσεις, ανισότητες, βία».Η ΚΕ του ΚΚΕ στο μήνυμα του αναφέρει «Οι γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών βιώνουν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την ταξική εκμετάλλευση και τη φυλετική τους καταπίεση» και καλεί όλες τις γυναίκες να μη μείνουν απαθείς, να αντιδράσουν και να απαιτήσουν όλα όσα τους ανήκουν» ενώ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας δήλωσε «Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της επίθεσης στα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας που έχουν λυσσαλέα εξαπολύσει τα οικονομικά συμφέροντα μαζί με τους εκφραστές της σκληρής νέο-φιλελεύθερης πολιτικής, η 8 Μάρτη είναι και πρέπει να είναι για τις γυναίκες συναδέλφους μας, ημέρα αφύπνισης και επαγρύπνησης και προσδιορισμού στόχων και διεκδικήσεων για τους αγώνες που έρχονται»."Κάθε χρόνο 1,5 με 3 εκ. κορίτσια και γυναίκες χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας βίας με βάση το φύλο". Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που φέτος έχει θέμα «Τέλος στη Βία κατά των Γυναικών».Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι γιορτάζει τη διεθνή ημέρα των γυναικών με την ελπίδα ότι "αύριο δεν θα χρειαζόμαστε πια ποσοστώσεις" για να προωθηθεί η ισότητα των φύλων."Στις 8 Μαρτίου, γιορτάζουμε τις γυναίκες, τις γυναίκες και τους άνδρες που υποστηρίζουν την υπόθεση των γυναικών ώστε απλούστατα αύριο να μην χρειαζόμαστε πια ποσοστώσεις", αναφέρει η Λαγκάρντ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Λαγκάρντ, μια από τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη, εξέφρασε την ελπίδα τα νεαρά κορίτσια "να έχουν παντού στον κόσμο πρόσβαση στην εκπαίδευση" και οι γυναίκες να μπορούν "να επιλέγουν τη ζωή που επιθυμούν".
Keywords
Τυχαία Θέματα