4+1 tips για να φτιάξεις έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης – Ακολούθησε τα βήματα και προστάτευσε τους λογαριασμούς σου από τους χάκερ

17:03 18/1/2023 - Πηγή: iPop

Ο καλύτερος κωδικός πρόσβασης είναι ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης. Δυσκολεύεσαι να βρεις έναν κωδικό που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και σε προστατεύει από τους ανεπιθύμητες ενέργειες; Δεν είσαι μόνη. Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι «Πώς να φτιάξω ισχυρό κωδικό;» ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και προστάτευσε τους λογαριασμούς σου από τους χάκερ.

Μάθε με λίγα μόνο βήματα πώς να φτιάχνεις έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης χάρη στις συμβουλές των ειδικών και σταμάτα να πέφτεις στις παγίδες που κυκλοφορούν στο Internet.

Τα τρία λάθη που καταστρέφουν το laptop

σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

«Πώς να φτιάξω ισχυρό κωδικό;» Όσα πρέπει να γνωρίζειςΕπίλεξε έναν κωδικό εντελώς τυχαία

Αν θέλεις να επιλέξεις έναν πραγματικά ισχυρό κωδικό πρόσβασης, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τον επιλέξεις τυχαία. Θέλεις να ρίξεις τυχαία τα ζάρια; Θέλεις να ψάξεις να βρεις δύσκολες λέξεις στο Internet; Δημιούργησε έναν τυχαίο συνδυασμό και είσαι έτοιμος!

Όσο μεγαλύτερος τόσο το καλύτερο

Οι μεγαλύτεροι κωδικοί πρόσβασης είναι πιο ασφαλείς. Γενικά οι άνθρωποι πρέπει να στοχεύουν σε έναν κωδικό πρόσβασης τουλάχιστον 12 χαρακτήρων. Επιπλέον, όταν ανακατεύεις αριθμούς, γράμματα και ειδικούς χαρακτήρες, προσπάθησε να τα σκορπίσεις. Μην συγκεντρώνεις γράμματα στην αρχή ή στο τέλος του κωδικού πρόσβασης.

Πώς θα καταλάβεις εάν ένα e-shop είναι απάτη; Τα 8 σημάδια που μαρτυρούν ότι θα χάσεις τα λεφτά σου

Pexels Απόφυγε τα μοτίβα

Συνηθίζουμε να είμαστε πολύ «προβλέψιμοι» όταν δημιουργούμε κωδικούς πρόσβασης. Για παράδειγμα, εάν απαιτείται να χρησιμοποιήσουμε κεφαλαίο γράμμα, οι περισσότεροι το βάζουμε πρώτο. Εάν απαιτείται να χρησιμοποιήσουμε ένα σύμβολο, χρησιμοποιούμε ένα θαυμαστικό και το βάζουμε στο τέλος. Όταν δημιουργείς τον κωδικό πρόσβασής σου, απόφυγε τα προφανή, όπως γενέθλια και ονόματα.

Panic Button: Μια εφαρμογή που μπορεί να σώσει τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη λειτουργία της

Αποθήκευση με ασφάλεια

Είναι σημαντικό να διατηρείς τους κωδικούς πρόσβασης σε ένα κομμάτι χαρτί και να τους αποθηκεύεις σε ένα ασφαλές μέρος, όπως το πορτοφόλι σου. Μην στέλνεις τους κωδικούς σου μέσω email, ούτε μέσω Messenger, δεν είναι και πολύ ασφαλές.

UnsplashΆλλαξε κωδικούς μόνο εάν είναι απαραίτητο

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι πρέπει να αλλάζεις τον κωδικό πρόσβασής σου σε μηνιαία βάση, ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο. Στην πραγματικότητα, έρευνες δείχνουν ότι όταν είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε τον κωδικό πρόσβασής μας, τον αλλάζουμε σύμφωνα με το προβλέψιμο μοτίβο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4+1 tips για να φτιάξεις έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης – Ακολούθησε τα βήματα και προστάτευσε τους λογαριασμούς σου από τους χάκερ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
4+1, – Ακολούθησε,4+1, – akolouthise