5+1 αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να καθαρίσεις

14:18 16/6/2022 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καθάρισμα του σπιτιού είναι κάτι που πρέπει να γίνεται, αρκετά συχνά κιόλας, όσο βαρετό κι αν ακούγεται! Όμως, ακόμα κι αν προσπαθείς να διατηρήσεις τον χώρο σου σε άψογη κατάσταση, υπάρχουν κάποιες γωνίες και αντικείμενα που πολλοί από εμάς δεν σκεφτόμαστε πάντα να τα καθαρίσουμε, σχεδόν ποτέ μη σου πω! Και το θέμα είναι ότι και αυτά θα πρέπει να είναι καθαρά, αν θέλεις να αποτρέψεις τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν και να βλάψουν την υγεία σου!

Γι’ αυτό, είμαστε εμείς εδώ για σένα και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου τις top

συμβουλές μας, ώστε τα πάντα, κυριολεκτικά, να αστράφτουν από καθαριότητα στο σπίτι σου!

Το #1 λάθος που όλοι κάνουμε όταν καθαρίζουμε. Μήπως το κάνεις κι εσύ;

«Αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζω»: Κι όμως θα εκπλαγείς!1. Επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες

Οι τσάντες αυτές είναι υπέροχες όταν πρόκειται για ψώνια και είναι και φιλικές προς το περιβάλλον. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι σπάνια τις πλένουμε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά τροφίμων, μπορεί να βρεθούν υπολείμματα σε αυτές. Τα βακτήρια μπορούν να αναπαραχθούν και να προσκολληθούν σε κάθε νέο προϊόν που βάζεις μέσα τους. Οπότε, τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις…

2. Σουρωτήρια

Αποτελούν μαγειρικό σκεύος το οποίο πλένουμε απρόσεκτα τις περισσότερες φορές, αλλά ακριβώς επειδή έχουν μικρές τρύπες απαιτούν διαφορετική φροντίδα.

Ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσεις είναι να τα μουλιάσεις σε ένα δοχείο με καθαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό για περίπου 15 λεπτά, ώστε να απομακρυνθούν πραγματικά τα υπολείμματα. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ τα κάτω από τη βρύση που τρέχει το νερό και τρίψε τα με μια βούρτσα.

Pexels

Θαλασσινό αλάτι: Η δύναμη του στη καθαριότητα του σπιτιού

3. Το πάνω μέρος των ντουλαπιών και το ψυγείο

Όταν καθαρίζεις την κουζίνα σου, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι τα ντουλάπια σου τα περνάς πολύ επιφανειακά. Και ενώ είναι καλό να τα καθαρίζεις εσωτερικά, είναι σημαντικό να μην παραμελείς τι συμβαίνει με τα μικρόβια που συσσωρεύονται πάνω τους. Η σκόνη και τα βακτήρια μπορούν να πέσουν απευθείας στο φαγητό σου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το ψυγείο σου.

4. Η σκούπα

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά με κάποιο τρόπο, συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τις σκούπες. Σκέψου ότι πολλά ανθυγιεινά πράγματα παγιδεύονται ανάμεσα στις τρίχες της σκούπας. Μιλάμε για σκουπίδια, τρίχες, σκόνη και πολλά άλλα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσεις τη σκούπα σου καθαρή είναι να αφαιρέσεις ό,τι προεξέχει με το χέρι σου. Μπορείς είτε να φοράς γάντια, είτε να τυλίξεις το χέρι σου σε μια πλαστική σακούλα μιας χρήσης για να το κάνεις. Και κάθε τόσο, είναι σημαντικό να βυθίζεις την σκούπα σε μία λεκάνη με ζεστό, σαπουνόνερο, ξέπλυνε κι έπειτα άφησέ την να στεγνώσει.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την σφουγγαρίστρα σου, αλλά και για το σφουγγάρι που πλένεις τα πιάτα!

Freepik

Εξαφάνισε τους λεκέδες νερού από τις ξύλινες επιφάνειες πιο γρήγορα από ποτέ

5. Κάδος σκουπιδιών

Ανεξάρτητα από το είδος των απορριμμάτων που πετάς εκεί, ο κάδος αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μολύνσεις στο σπίτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στο μπάνιο και την κουζίνα. Το να αλλάζεις συχνά σακούλες σκουπιδιών δεν αρκεί για να κρατήσεις μακριά τη βρωμιά.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις αυτό το αντικείμενο είναι να το πλένεις με νερό και σαπούνι. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείς από τις άσχημες μυρωδιές, αλλά και από βακτήρια, ακόμη και ασθένειες που μπορεί να φιλοξενούνται εκεί. Μην ξεχνάς να πλένεις σωστά τα χέρια σου μόλις ολοκληρώσεις την διαδικασία.

6. Πόμολα πόρτας

Δεδομένου ότι έρχονται συνεχώς σε επαφή με τα χέρια μας, τα χερούλια τείνουν να συσσωρεύουν βρωμιά. Οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τα καθαρίζεις. Πολύ συχνά κιόλας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5+1 αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να καθαρίσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5+1,