6 πολύ απλοί κανόνες διακόσμησης που θα εκτοξεύσουν την παραγωγικότητα του γραφείου στα ύψη!

17:03 28/9/2022 - Πηγή: iPop

Με ποιους τρόπους μπορούμε να κάνουμε τη διακόσμηση γραφείου για αύξηση παραγωγικότητας μας ως εργαζόμενοι; Έχεις σκεφτεί πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το περιβάλλον μας για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας; Τεράστιο! Όταν είσαι σπίτι σου και εργάζεσαι από εκεί, έχεις φτιάξει το βασίλειό σου όπως το θες και εργάζεσαι με μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ο παράγοντας γραφείο και διαρρύθμιση ή η διακόσμησή του παίζει μεγάλο ρόλο.

Υπάρχει διακόσμηση γραφείου για αύξηση παραγωγικότητας;

Οι ειδικοί, μηχανικοί και αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων έχουν

υπολογίσει κάποια πράγματα κατά τον σχεδιασμό του γραφείο ώστε ο εργαζόμενος να είναι πιο αποδοτικός στη δουλειά του και πιο παραγωγικός.

Η διάταξη: Ποιες είναι οι ανάγκες οι προκλήσεις της ομάδας σας, πόσα άτομα θα εργάζονται, πού θα εργάζονται, τι παραμέτρους έχει η δουλειά του κάθε εργαζόμενου; Αν δηλαδή πρέπει να μιλάει σε ραντεβού ή στα τηλέφωνα για να κλείνει συμφωνίες, ίσως πρέπει να έχει ξεχωριστό γραφείο, ώστε να μην ενοχλεί αλλά ούτε και να ενοχλείται από τους υπόλοιπους. Τα ανοιχτά σχέδια ήταν στη μόδα εδώ και χρόνια. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι τα ιδιωτικά γραφεία κάνουν τους εργαζόμενους πιο παραγωγικούς και χαρούμενους. Ταυτόχρονα, αυτό μπορεί να μην κάνει διευκολύνει μια start up. Ευκαιρίες για κίνηση: Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής μέρας εργασίας οι εργαζόμενοι είναι όταν αναγνωρίσουν ότι έχουν φτάσει σε αδιέξοδο παραγωγικότητας και χρειάζονται ένα διάλειμμα. Ένα γραφείο που εξυπηρετεί το να κάνει ο άνθρωπος διάλειμμα είναι παραπάνω από χρήσιμο.Τα χρώματα έχουν ψυχολογία: Τα διαφορετικά χρώματα έχουν διάφορες επιπτώσεις πάνω μας ψυχολογικά, συμπεριφορικά, συναισθηματικά. Έχοντας αυτό κατά νου, δείτε πώς τα ακόλουθα βασικά χρώματα μας επηρεάζουν:Freepik

Άσπρο: Συνδέεται με την καθαριότητα, αλλά μπορεί να μην εμπνέει. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρώμα για την κουζίνα ή τον ανοιχτό χώρο.
Μαύρο: Μεταφέρει αυθεντία. Σε κάποιους δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται ως συμπληρωματικό, μπορεί να δημιουργήσει έναν πολυτελή χώρο εργασίας.
Μωβ: Το μωβ θεωρείται αφύσικο χρώμα. Αλλά, αντιπροσωπεύει επίσης το χρώμα της βασιλείας και της φιλοδοξίας.
Πράσινο: Συνδέεται με την ισορροπία, την ανάπτυξη και τη φύση. Μπορεί να βελτιώσει τη δημιουργική απόδοση.
Μπλε: Θεωρείται ένα από τα πιο παραγωγικά χρώματα. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από το είδος της εργασίας που κάνεις. Ενισχύει τη χαλάρωση και την πνευματική σκέψη. Έχοντας αυτό υπόψη, ένας μπλε τοίχος ή λογότυπο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.
Κόκκινο: Ένα συναισθηματικά έντονο χρώμα που μπορεί να αυξήσει τη ροή πνευματικής ενέργειας. Είναι καλύτερα κατάλληλο για έπιπλα ή κοινωνικούς χώρους.
Κίτρινο: Ένα δημοφιλές χρώμα για τις ομάδες αφού προάγει την ευτυχία και τη θετικότητα.
Πορτοκάλι: Αυτό το χρώμα μπορεί να προωθήσει την ψυχική διέγερση και την ευτυχία.

Φυσικό φως: Ο φυσικός φωτισμός μπορεί να επηρεάσει από την ασφάλεια στον χώρο εργασίας μέχρι την παραγωγικότητα και την ψυχική υγεία. Πιο συγκεκριμένα, το φυσικό φως είναι απαραίτητο για να τονώσει την ευτυχία και την πρόσληψη βιταμίνης D. Εάν δεν υπάρχουν αρκετά παράθυρα στο χώρο εργασίας σας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθρέφτες ή ανακλαστικά έπιπλα. Βρες έναν τρόπο να ενισχύσεις το φυσικό φως που υπάρχει.Φυτά: Τα φυτά μπορούν να μειώσουν το άγχος και τα επίπεδα θορύβου. Μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα και να καθαρίσουν τον αέρα. Τέχνη και προσωπικά αντικείμενα: Εκτός από την ενσωμάτωση φυτών, προσθέστε και κάποια έργα τέχνης. Σύμφωνα με έρευνα Επιχειρηματικής Επιτροπής για τις Τέχνες και της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Συμβούλων Τέχνης, το 94% πίστευε ότι η τέχνη ενίσχυε το εργασιακό περιβάλλον. Επίσης, το 64% παρουσίασε αύξηση στη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα. Ως πρόσθετο προνόμιο, η τέχνη κάνει μια δήλωση σχετικά με τις αξίες της εταιρείας σας. Επίσης, επιτρέψτε στους υπαλλήλους σας να εξατομικεύσουν τους χώρους εργασίας τους, βάζοντας τη δική τους πινελιά. Αυτό αποδεδειγμένα μειώνει το άγχος και τους κάνει πιο χαρούμενους.Τι κερδίζει ο εργαζόμενος;

Ο εργαζόμενος πάνω απ΄όλα! Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του εξωτερικού που έχουν και στην Ελλάδα εγκαταστάσεις. People friendly γραφεία, εταιρείες που φέρνουν φρούτα και λαχανικά για σνακ, αντί για αυτόματους πωλητές σοκολάτας, πινακάκια με εμπνευστικά quotes, εξατομίκευση και σε όλα τα επίπεδο ο εργαζόμενος πάνω από όλα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 6 πολύ απλοί κανόνες διακόσμησης που θα εκτοξεύσουν την παραγωγικότητα του γραφείου στα ύψη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα