6 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν αποφασίσεις το χρώμα που θα βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου

20:22 30/4/2022 - Πηγή: iPop

Εάν θέλεις να αποφύγεις να το μετανιώσεις μετά, η επιλογή της σωστής βαφής για το σπίτι σου απαιτεί περισσότερα από το να σκεφτείς απλά ένα χρώμα, αν και φυσικά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η επιλογή χρώματος βαφής εξαρτάται από κάποιους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και αυτό το άρθρο γράφτηκε για σένα που θέλεις να ανανεώσεις τον χώρο σου, αλλά θέλεις να το κάνεις σωστά!

Επιλογή χρώματος βαφής: 6 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου

#1 Δες τα δείγματα διαφορετικές ώρες της ημέρας

Για να ξέρεις ότι σίγουρα σου αρέσει το χρώμα, δεν θα πρέπει να αρκεστείς στο να δεις

την παλέτα με τα δείγματα. Θα ήταν ιδανικό να κάνεις μια δοκιμή για να δεις πώς φαίνεται τις διάφορες ώρες της ημέρας, κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και να παρατηρήσεις καλά το αποτέλεσμα. Πώς φαίνεται το χρώμα το πρωί σε σχέση με το απόγευμα; Πώς φαίνεται το βράδυ; Εάν σ’ αρέσει το χρώμα σε κάθε σενάριο, τότε ξέρεις ότι έχεις κάνει την σωστή επιλογή!

Θέλεις να βάψεις το σαλόνι σου αλλά δεν ξέρεις πώς; Όλες οι τάσεις στα χρώματα για το 2022 βρίσκονται εδώ!

#2 Βάψε ένα σημείο του τοίχου

Έχει μεγάλη σημασία να δεις πώς εμφανίζεται το χρώμα πάνω σε διαφορετικές υφές. Γι’ αυτό και οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις τη δοκιμή απευθείας πάνω στον τοίχο ή τους τοίχους που επιθυμείς να βάψεις με το συγκεκριμένο χρώμα. Οι επιφάνειες με υφή αντανακλούν το φως διαφορετικά από τις λείες, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό το χρώμα.

#3 Βρες το σωστό φινίρισμα

Μόλις ανακαλύψεις ποιο χρώμα επιθυμείς, έχεις ακόμα μια απόφαση που πρέπει να πάρεις: Το φινίρισμα. Γενικά, όσο μεγαλύτερη είναι η γυαλάδα, τόσο πιο ανθεκτική θα είναι η βαμμένη επιφάνεια και τόσο πιο εύκολα θα καθαρίζεται. Για σοβατεπί, η καλύτερη επιλογή είναι το ημι-γυαλιστερό.

Pexels

#4 Μέτρησε πόση βαφή χρειάζεσαι

Το να ξέρεις την ποσότητα χρώματος που χρειάζεσαι θα σε βοηθήσει σημαντικά να αποφύγεις τις βόλτες και να κάνεις σερί τη δουλειά σου. Γι’ αυτό χρησιμοποίησε τα ειδικά εργαλεία που υπάρχουν, όπου βάζεις τις διαστάσεις των τοίχων και υπολογίζουν την ποσότητα βαφής.

#5 Αποφάσισε εάν χρειάζεσαι Primer (αστάρι)

Δεν χρειάζεται πάντα αστάρι, αλλά αν πηγαίνεις από ένα σκούρο χρώμα σε ανοιχτό χρώμα, καλό είναι να βάλεις. Το αστάρι λειτουργεί καλύπτοντας το αρχικό χρώμα πιο αποτελεσματικά από τη βαφή, έτσι δεν θα χρειαστεί να βάλεις 800 στρώσεις βαφής. Εάν βάφεις ντουλάπια κουζίνας ή ένα έπιπλο, το αστάρι μπορεί να βοηθήσει το χρώμα να προσκολληθεί καλύτερα στην επιφάνεια.

#6 Επένδυσε σε εργαλεία υψηλής ποιότητας

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, που δεν έχει να κάνει πλέον με την επιλογή χρώματος, αλλά με την διαδικασία και το αποτέλεσμα. Μην αγοράζεις φθηνά πινέλα και ρολά που θα αφήσουν πίσω τους σημάδια ή τρίχες και φυσικά μάθε πώς να τα καθαρίζεις σωστά για να μπορείς να τα ξαναχρησιμοποιήσεις.

Οι καλύτεροι διακοσμητές εσωτερικών χώρων στον κόσμο λατρεύουν να χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα – Αυτός είναι ο λόγος!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 6 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν αποφασίσεις το χρώμα που θα βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα