Aν δεν πίνεις καφέ, ετοιμάσου να ξεκινήσεις. Το μεγάλο όφελος που βρήκε νέα μελέτη

15:31 28/6/2021 - Πηγή: iPop

Τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ δεν περιορίζονται μόνο στον μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και του κινδύνου για Πάρκινσον. Η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Public Health βρήκε και κάτι ακόμα!

Όπως διαπίστωσε η νέα έρευνα, τα άτομα που πίνουν κάθε μέρα καφέ έχουν μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν αλλά και να πεθάνουν

από ηπατική νόσο.

Για τις ανάγκες της έρευνας μελετήθηκαν 495.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε διάστημα 10 ετών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, όσοι έπιναν καφέ είχαν 21% μειωμένο κίνδυνο χρόνιας ηπατικής νόσου και 20% μειωμένο κίνδυνο χρόνιας ή λιπώδους ηπατικής νόσου. Την ίδια στιγμή, αντιμετώπιζαν σοβαρά μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από ηπατική νόσο, ακόμα κι αν την εμφανίσουν.

«Ο καφές είναι ευρέως προσβάσιμος και τα οφέλη που βλέπουμε από τη μελέτη μας μπορεί να σημαίνουν ότι θα μπορούσε να προσφέρει μια πιθανή προληπτική θεραπεία για χρόνια ηπατική νόσο», αναφέρουν οι ερευνητές.

Pexels

Κι αν ακούς ηπατική νόσος αλλά δεν θεωρείς ότι είναι μια κατάσταση που προσβάλλει πολλούς ανθρώπους γύρω μας, πρέπει να μάθεις ότι 1 στους 10 Αμερικανούς έχει κάποια μορφή ηπατικής νόσου ενώ υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικές μορφές αυτής της νόσου.

Τα οφέλη του ελληνικού καφέ στην υγεία σου που δεν έχεις φανταστεί!

Τα περισσότερο οφέλη της κατανάλωσης καφέ όσον αφορά την ηπατική νόσο παρατηρήθηκαν σε ανθρώπους που έπιναν αλεσμένο καφέ κι όχι στιγμιαίο, κι αυτό διότι ο πρώτος έχει υψηλότερα επίπεδα καβεόλης και καφεζόλης, δύο χημικές ενώσεις που είναι γνωστό ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Φυσικά, όπως και σε κάθε μελέτη, έτσι και σ’ αυτήν οι επιστήμονες σημειώνουν πως δεν θα πρέπει τα ευρήματα να αντιμετωπίζονται ως δεδομένα για όλους, καθώς οι συμμετέχοντες ήταν κατά βάση λευκοί άνθρωποι και από υψηλότερα κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Aν δεν πίνεις καφέ, ετοιμάσου να ξεκινήσεις. Το μεγάλο όφελος που βρήκε νέα μελέτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα