Dentist Pass: Ποιες οδοντιατρικές υπηρεσίες περιλαμβάνονται;

18:31 18/1/2023 - Πηγή: iPop

Το νέο pass είναι το dentist pass, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα στα παιδιά. Ποιες ηλικίες αφορά και ποιες οδοντιατρικές υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν;

Το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης (dentist pass) αφορά τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 ως 12 ετών.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει

τον ερχόμενο Μάρτιο και θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς: 

1. Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού. 

2. Φθορίωση δοντιών. 

3. Καθαρισμός. 

4. Ενημέρωση

5. Οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας, σημειώνει ότι «με το νομοσχέδιο και στο πλαίσιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σχεδιάζεται και υλοποιείται ένα πενταετές επιστημονικό πρόγραμμα για την ενίσχυση του τομέα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα και διασφαλίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας στις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας».

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς, είναι τα εξής: Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων. Είναι σημαντικό εν τούτοις να υπογραμμιστεί πως κάθε κάρτα χρηματοδότησης που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Dentist Pass: Ποιες οδοντιατρικές υπηρεσίες περιλαμβάνονται; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα