Halloween και ταινίες τρόμου πάνε μαζί: Από old time classic μέχρι family friendly αυτή είναι η λίστα με τις καλύτερες ταινίες για να μπεις στο κλίμα των ημερών

17:05 30/10/2022 - Πηγή: iPop

Εντάξει, ας είμαστε απόλυτα ειλικρινείς: μέχρι πριν λίγα χρόνια κανείς μας δε νοιαζόταν για το Halloween. Το βλέπαμε στις ταινίες ως ένα αμερικάνικο έθιμο και ξέραμε απλά για τις κολοκύθες που είχαν ένα spooky χαμόγελο χαραγμένο πάνω τους. Τα τελευταία χρόνια όμως, η γιορτή αυτή έχει αρχίσει να κάνει κάποια αίσθηση και στη χώρα μας, με αρκετά πάρτυ να διοργανώνονται την περίοδο αυτή. Μιας και το σαββατοκύριακο αυτό είναι αφιερωμένο στο Halloween, όλα μας οδηγούν

στο να αφιερώσουμε χρόνο για να παρακολουθήσουμε τις καλύτερες ταινίες που θα μας βάλουν στο κλίμα των ημερών.

Πάρτε λοιπόν αγκαλιά ένα μεγάλο μπολ με ποπ κορν, σβήστε όλα τα φώτα, κλειδώστε κάθε πόρτα του σπιτιού και ετοιμαστείτε για το πιο fun και συνάμα spooky βράδυ του χρόνου.

Trick or treat? – Από τον «Δάσκαλο για κλάματα» ως τη «νεκρή νύφη του Tim Burton», αυτές είναι οι πιο iconic μεταμφιέσεις όλων των εποχών από celebrities του Hollywood

Οι καλύτερες ταινίες για το HalloweenHocus Pocus

Από τις απόλυτες ταινίες για το Halloween είναι το Hocus Pocus. Και αυτό γιατί έχει τα πάντα: πολύ έξυπνο σενάριο, έξυπνες ατάκες, ωραία κουστούμια, ωραία εφέ για την εποχή τους, ωραία spooky ατμόσφαιρα, ωραία μουσική, ωραίες ερμηνείες και τέλος ένα από τα πιο κλασικά τραγούδια της εποχής!

The Addams Family

Η αγαπημένη οικογένεια Addams έκανε το ντεμπούτο της στα τέλη της δεκαετίας του 1930, ως σειρά κινουμένων σχεδίων. Μερικές δεκαετίες αργότερα, τα μέλη της οικογένειας, η Morticia, o Gomez, o θείος Fester, ο Lurch, η γιαγιά, ο Pugsley, η Wednesday και το Πράγμα «The Thing», πρωταγωνίστησαν σε μία τηλεοπτική σειρά που σατίριζε την αμερικανική οικογένεια.

Τελικά, η οικογένεια Addams, τα κατάφερε και μέχρι την μεγάλη οθόνη, δίνοντας στον σαρκασμό και στο μακάβριο, μια νέα εντελώς δικιά τους διάσταση.

Get Out

Το αριστούργημα του Jordan Peele, που χρησιμοποιεί τον τρόμο ως όχημα εξερεύνησης του ρατσισμού, είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις δει μια φορά στη ζωή σου. Και πίστεψέ με, θα τη σκέφτεσαι για πολύ καιρό ακόμα, ειδικά όταν σβήνεις τα φώτα.

It

Δεδομένου ότι ο Pennywise είναι σταθερά μια από τις πιο δημοφιλείς αποκριάτικες στολές τα τελευταία χρόνια, είναι απόλυτο λογικό το ριμέικ του 2017 της ανατριχιαστικής ιστορίας του Steven King να ανήκει στη λίστα αυτή.

The Conjuring

Όταν οι ερευνητές παραφυσικών περιστατικών καλούνται να ερευνήσουν μια απομονωμένη αγροικία, νομίζουν ότι μπορούν να διαχειριστούν τα πνεύματα που επίσης βρίσκονται εκεί. Αλλά, αν κάτι γνωρίζουμε από τις ταινίες τρόμου, είναι ότι τα πνεύματα δεν πρέπει ποτέ να υποτιμώνται. Η ταινία βασίζεται στα κατορθώματα της πραγματικής ζωής των ερευνητών παραφυσικών εμπειριών, Ed και Lorraine Warren.

The Sixth Sense

Το «Βλέπω νεκρούς ανθρώπους» είναι μακράν ένα από τα πιο δημοφιλή αποσπάσματα ταινιών για το Halloween μέχρι σήμερα, και δικαίως. Σε αυτό το παραφυσικό δράμα, η Haley Joel Osment υποδύεται ένα 9χρονο αγόρι που πρέπει να βοηθήσει τα πνεύματα να προχωρήσουν στην άλλη πλευρά, μερικές φορές με απροσδόκητους τρόπους.

Μετάτρεψε την κολοκύθα σου σε λαχταριστό κέικ με γλάσο βανίλιας και θα έχεις στην κουζίνα σου μια συνταγή που μυρίζει φθινόπωρο και Halloween

Paranormal Activity

Ετοιμάσου να δεις το σπίτι σου— και το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σου— με μια εντελώς άλλη ματιά. Αυτή η ταινία επικεντρώνεται σε ένα νεαρό ζευγάρι που υποπτεύεται ότι υπάρχει παραφυσική παρουσία αφού μετακομίζει στο σπίτι του στα προάστια. Στήνουν λοιπόν βιντεοκάμερες και αυτό που ακολουθεί είναι ο απόλυτος τρόμος.

Casper

Από παιδί, η Christina Ricci θεωρείται ως η βασίλισσα των ταινιών για το Halloween. Σε αυτήν, γίνεται φίλη με το πιο φιλικό από τα φαντάσματα, τον γλυκό Casper!

H ανατριχιαστική γιορτή του Halloween έχει και ανατριχιαστικές παραδόσεις! Εσύ πόσες από αυτές γνωρίζεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Halloween και ταινίες τρόμου πάνε μαζί: Από old time classic μέχρι family friendly αυτή είναι η λίστα με τις καλύτερες ταινίες για να μπεις στο κλίμα των ημερών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα