John Legend: Αποκαλύπτει πώς είχε βιώσει ο ίδιος την αποβολή της συζύγου του – «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλέκεται στο δικαίωμα στην άμβλωση»

12:40 7/8/2022 - Πηγή: iPop

Λίγο καιρό αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την ιστορική απόφαση Roe εναντίον Wade, καταργώντας έτσι το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, ο γνωστός μουσικός John Legend υποστηρίζει ανοιχτά την ελεύθερη πρόσβαση στην άμβλωση και τα δικαιώματα αναπαραγωγής.

Chrissy Teigen και John Legend στις πιο δύσκολες ώρες της ζωής τους | Η ανάρτησή τους στο Instagram που

συγκλονίζει

Ο John Legend για τις αμβλώσεις: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλακεί»

Σε μια συνέντευξη του με τον David Axelrod για το podcast «The Axe Files» του CNN, ο John Legend περιέγραψε το πώς βίωσε ο ίδιος τη δική του εμπειρία με την αποβολή της συζύγου του, Chrissy Teigen το 2020.

«Όποιος έχει ζήσει μία εγκυμοσύνη ξέρει ότι τίποτα δεν είναι επιπόλαιο. Είναι όλα τόσο οικεία και τόσο προσωπικά» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Γιατί να θέλουμε η κυβέρνησή μας να συμμετέχει σε αυτές τις αποφάσεις;»

Ο μουσικός επίσης αναφέρθηκε στους αυστηρούς περιορισμούς που αφορούν τις αμβλώσεις σε ορισμένες πολιτείες, που έχουν οδηγήσει στο να μην έχουν οι ασθενείς πρόσβαση στην τυπική περίθαλψη που ακολουθεί ύστερα από μία αποβολή. Πριν έναν χρόνο μια γυναίκα στο Τέξας, για παράδειγμα, αναγκάστηκε να φέρει εμβρυϊκά υπολείμματα μέσα της για δυόμισι εβδομάδες μετά την αποβολή της λόγω των αυστηρών νόμων κατά των αμβλώσεων.

Ο μουσικός χαρακτήρισε «προσβλητικό και κακό» για τους ανθρώπους που έχουν βιώσει μια αποβολή να διατρέχουν τον κίνδυνο έρευνας για άμβλωση.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος και η σύζυγός του, είχαν ανακοινώσει ότι έχασαν το παιδί τους μετά από επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το 2020. Το γεγονός αυτό, τον τρομοκράτησε σκεπτόμενος ότι θα εμπλέκονταν με οποιονδήποτε τρόπο οι αρχές, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την αποβολή «μετά από όλο αυτό το τραύμα και τον πόνο, μετά από όλα αυτά τα δάκρυα που είχαμε περάσει».

Η συγκινητική αφιέρωση του John Legend στην Chrissy Teigen μετά την απώλεια του μωρού τους: «Είμαι συγκλονισμένος απ’ τη δύναμη που έχεις δείξει»

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στον Axelrod, ο John Legend τόνισε τις οδυνηρές εμπειρίες ασθενών που υποβάλλονται σε καθυστερημένες εκτρώσεις. «Όποιος παίρνει αυτήν την απόφαση σε εκείνο το σημείο της εγκυμοσύνης, το κάνει μόνο και μόνο επειδή έχει σοβαρό λόγο να το κάνει, είτε πρόκειται για την υγεία της μητέρας είτε για την υγεία του παιδιού», είπε.

Ο ίδιος ελπίζει ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη δημοφιλία του για καλό σκοπό. «Έχω μεγαλώσει και κατανοώ πλέον πώς να χρησιμοποιήσω τη φήμη, τη δύναμη και τους πόρους που έχω για να αλλάξω έστω και κάτι μικρό στην κοινωνία αυτή που ζούμε».

Οι γνωστός τραγουδιστής και η Chrissy Teigen είναι γονείς της Luna και του Miles, και ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες ότι περιμένουν άλλο ένα παιδί.

Chrissy Teigen και John Legend ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν ξανά γονείς- Η συγκινητική ανάρτηση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο John Legend: Αποκαλύπτει πώς είχε βιώσει ο ίδιος την αποβολή της συζύγου του – «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλέκεται στο δικαίωμα στην άμβλωση» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα