O Lewis Hamilton δεν μένει σιωπηλός για τον ρατσισμό και την αδικία και το GQ τον αποθεώνει με τον τίτλο “Game Changer Of The Year”

16:46 26/11/2020 - Πηγή: iPop

Ο κορυφαίος οδηγός της F1 αποθεώνεται απ΄το βρετανικό GQ όχι μόνο για τα ρεκόρ που σπάει το ένα μετά το άλλο, αλλά και για το γεγονός ότι δεν διστάζει να πάρει θέση και να μιλήσει για τον ρατσισμό και την αδικία. Διάβασε όσα είπε ο Lewis Hamilton σε συνέντευξή του στο περιοδικό.

Το βρετανικό GQ απένειμε στον πρωταθλητή της F1 τον τίτλο Game Changer Of The Year ως μια ένδειξη τιμής και θαυμασμού για όλα όσα έχει κάνει, στέλνοντας συνεχώς με διάφορους

τρόπους μηνύματα εναντίον του ρατσισμού και της αδικίας.

Τον Ιούλιο, 14 οδηγοί της F1 φορώντας ένα μπλουζάκι Black Lives Matter έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον του ρατσιμού γονατίζοντας πριν από το Αυστριακό Grand Prix, ενώ το ασημένιο βέλος της Mercedes είχε βαφτεί μαύρο. Ο Lewis Hamilton όχι απλώς συμμετείχε σ’ αυτές τις δράσεις, αλλά έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, στηρίζοντας με κάθε τρόπο το κίνημα Black Lives Matter. Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε λίγο διάστημα πριν να βγει απ’ το μονοθέσιό του μ’ ένα T-shirt μέσω του οποίου ζητούσε δικαιοσύνη για την Μπριόνα Τέιλορ, η οποία δολοφονήθηκε από Αφροαμερικανούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη British GQ (@britishgq)

Τι λέει o Lewis Hamilton στο GQ για τον ρατσισμό;

Ο οδηγός της F1, απόλυτα ειλικρινής, παραδέχεται πως «δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός», ενώ συνεχίζει εξηγώντας ότι θέλει να πολεμήσει τον ρατσισμό για να αλλάξει το τι θα ζήσουν οι νεότερες γενιές.

Άρχισα να βιώνω ρατσισμό όταν ήμουν πέντε ετών και οι άνθρωποι αδιαφορούσαν στις ρατσιστικές λεκτικές επιθέσεις, το bullying, τους ξυλοδαρμούς, τον εκφοβισμό. Ο μπαμπάς μου πάντα έλεγε να είμαι προσεκτικός και μετρημένος στα λόγια μου και έτσι συγκρατούσα το στόμα μου, αλλά καταπιέζουμε πολλά πράγματα και όλα τα καταπιεσμένα συναισθήματα μου ήρθαν και ήμουν σαν, “Ξέρετε τι; Πρέπει να κάνω κάτι. Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός”. Αν όλοι παραμείνουμε σιωπηλοί, θα συνεχιστούν όλα αυτά για γενιές. Κοιτάζω την ανιψιά μου και τον ανιψιό μου και δεν θέλω να βιώσουν αυτό που βίωσα

Instagram/@britishgq

Από τότε που ο Hamilton είχε εμφανιστεί μ’ ένα μπλουζάκι ζητώντας τη σύλληψη των αστυνομικών που σκότωσαν την Τέιλορ, οι κανόνες άλλαξαν και οι αθλητές δεν επιτρέπεται να φορούν ρούχα με πολιτικές δηλώσεις, όμως, εκείνος δηλώνει πως φυσικά και θα παραβίαζε αυτό τον κανονισμό εάν πίστευε πως είναι αρκετά σημαντικός ο λόγος για να το κάνει.

Κάθε Σαββατοκύριακο που είμαστε στο προσκήνιο είναι ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε. Δεν ζούμε σε μια εποχή που όλα είναι εντάξει. Θυμάμαι εκείνη την ημέρα έλεγα ”Εντάξει, πρέπει να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Δεν μπορώ να έρθω δεύτερος και να φορέσω αυτή τη μπλούζα. Θυμάμαι λοιπόν να τρέχω με την καρδιά μου, να προσπαθώ για την πρώτη θέση και θυμάμαι όταν κέρδισα να λέω ”Εντάξει. Είμαι εδώ για σένα, Μπριόνα”. Έβαλα αυτό το μπλουζάκι και στα 70 χρόνια του αθλήματός μας, κανείς δεν σηκώθηκε ποτέ εκεί για να πει κάτι, εκτός από εμένα. Και σηκώθηκα εκεί να μιλήσω για κάποιον άλλο

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο πρωταθλητής παραδέχεται πως δεν περίμενε να φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα, ενώ συνειδητοποιεί πως βελτιώνεται συνεχώς κι αυτό τον κάνει να αισθάνεται υπέροχα.

Instagram/@britishgq

«Αλλά αυτό δεν έρχεται μόνο του, χωρίς σκληρή δουλειά. Δεν είναι σύμπτωση ο τρόπος που οδηγώ. Και, φυσικά, μιλάμε για ένα άθλημα όπου υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ όλων των ομάδων», συμπληρώνει κι εμείς δεν μπορούμε παρά να αφεθούμε στα λόγια του και να εκφράσουμε το πόσο τον θαυμάζουμε!

Instagram/@britishgq

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο O Lewis Hamilton δεν μένει σιωπηλός για τον ρατσισμό και την αδικία και το GQ τον αποθεώνει με τον τίτλο “Game Changer Of The Year” εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα