Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ που σκαρφάλωσε στο νο1 του Netflix: Ποιος είναι ο άνθρωπος που έσπειρε τον τρόμο στην Αμερική;

16:32 26/9/2022 - Πηγή: iPop

Το Netflix επέστρεψε με ακόμη ένα αληθινό αστυνομικό δράμα που αφορά τον διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο Τζέφρι Ντάμερ. Μια σειρά που εμβαθύνει στην φρικτή καθημερινότητα ενός serial killer δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από το κοινό. Γι’ αυτό και έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει τις εντυπώσεις και να σκαρφαλώσει στην κορυφή του ελληνικού Netflix

κι όχι μόνο! Τι κρύβεται, όμως, πίσω από τα πραγματικά γεγονότα της δημοφιλούς σειράς; Ποια είναι η αληθινή ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ;

Η καινούργια σειρά της πλατφόρμας, με τίτλο Συνέντευξη με έναν δολοφόνο: Τζέφρι Ντάμερ, εμφανίστηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου από το πουθενά. Το παράδοξο είναι ότι το Netflix δεν προχώρησε σε καμία κίνηση προώθησής της, ενώ ακόμα και το τρέιλερ της κυκλοφόρησε μόλις πέντε μέρες πριν την πρεμιέρα. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε την σειρά να αναδειχθεί, σε μικρό χρονικό διάστημα, το καινούργιο διαμάντι της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Η σειρά, της οποίας δημιουργός είναι ο Ryan Murphy και στην οποία ο Evan Peters υποδύεται άψογα τον Ντάμερ, έχει χαρακτηριστεί τόσο διεστραμμένη με αρκετούς να μην καταφέρνουν καν να την τελειώσουν. Αλλά ποιος ήταν πραγματικά ο ανθρωποφάγος από το Μιλγουόκι;

Τα παιδικά χρόνια του Ντάμερ

Η πλοκή στο Netflix ξεκινάει για τους θεατές στο 1991, όπου ο Ντάμερ σκότωσε το τελευταίο του θύμα. Αλλά για τα πραγματικά γεγονότα η ιστορία αρχίζει πολύ νωρίτερα, στις 21 Μαΐου του 1960, με την γέννηση του serial killer που συγκλόνισε την αμερικανική κοινωνία εκείνης της εποχής.

Ο Τζέφρι Ντάμερ ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας του. Από μικρός αντιμετώπισε την παραμέληση από τους γονείς του, καθώς ο πατέρας του ήταν επικεντρωμένος στην δουλειά του και η μητέρα του έπασχε από σοβαρή κατάθλιψη. Αν και τα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν ένα ευτυχισμένο αγόρι, στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων, μετά από μια περιπέτεια υγείας, φαίνεται ότι κλείστηκε στον εαυτό του.

Σε ηλικία πια 14χρονών, ο Dahmer αρχίζει να πίνει πολύ, ακόμη και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Από εκείνη την στιγμή ξεκινά και το σοβαρό πρόβλημα διαστροφής του Τζέφρι.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εφηβείας του συνειδητοποίησε ότι ήταν ομοφυλόφιλος, και άρχισε να έχει σκοτεινές σεξουαλικές φαντασιώσεις.

H αληθινή ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ: Η αγάπη του για τα οστά και το πρώτο του θύμα

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την διάρκεια των παιδικών του χρόνων ο Ντάμερ είχε εμμονή με τα κόκαλα και τους σκελετούς. Ο πατέρας του διακρίνοντας αυτό το «επιστημονικό» ενδιαφέρον του παιδιού του, τον παρότρυνε να ψάχνει για νεκρά ζώα, ενώ του δίδαξε ανατομία και την τέχνη του πώς να διατηρείς ένα σκελετό.

Ο πρώτος του φόνος δεν άργησε να έρθει. Το θύμα του; Ένας 18χρονος, ο Στίβεν Χίκς, ο οποίος κάνοντας ωτοστόπ βρέθηκε στο αμάξι του επίσης 18χρονου τότε Τζέφρι. Ο Ντάμερ κάλεσε τον Χικς στο σπίτι του για να πιούνε μια μπύρα. Όταν ο Χικς έδειξε ότι θα ήθελε να φύγει ο Ντάμερ τον χτύπησε δύο φορές από πίσω, τον στραγγάλισε και στη συνέχεια αυνανίστηκε πάνω από το νεκρό του σώμα.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν ήταν τραγικά, ενώ αποκάλυψαν την πραγματική φύση του διεστραμμένου Ντάμερ. Την επόμενη μέρα της δολοφονίας έθαψε το πτώμα στο πίσω μέρος του σπιτιού, μόνο και μόνο για να επιστρέψει μερικές μέρες αργότερα και να συνεχίσει τις φρικαλεότητες του. Ο Ντάμερ ξέθαψε το σώμα και αφαίρεσε την σάρκα από τα οστά, τα οποία στην συνέχεια σκόρπισε στο δάσος.

Τα επόμενα χρόνια, ο Ντάμερ καταναλώνει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο μετά από μια θητεία, να απολυθεί από το στρατό λόγω κακής απόδοσης και να εκδιωχθεί από το σπίτι του πατέρα του στο Οχάιο. Όλα αυτά συμβάλουν στο να μετακομίσει στην γιαγιά του, στο Ουισκόνσιν του Μιλγουόκι.

View this post on Instagram

A post shared by Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story (@monsterdahmerstory)

Ποια εγκλήματα έκανε ο Τζέφρι Ντάμερ;

Ο Ντάμερ ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία 17 ανδρών και αγοριών μεταξύ 1978 και 1991. Οι τρομακτικές δολοφονίες του περιελάμβαναν τεμαχισμό, νεκροφιλία και κανιβαλισμό, με τον Ντάμερ να γίνεται αργότερα γνωστός ως «κανίβαλος του Μιλγουόκι».Το στοιχείο που προκαλεί ανατριχίλα είναι φύλαγε διατηρημένα μέρη του σώματος στο σπίτι του.

Σκότωσε το δεύτερο θύμα του στα τέλη της δεκαετίας του ’80, συνεχίζοντας την δράση του για χρόνια μέχρι και τη σύλληψή του το 1991.

Τα θύματα του Ντάμερ ήταν κυρίως μαύροι, Ασιάτες και Λατίνοι άνδρες, ηλικίας από 14 έως 33 ετών. Συναντούσε θύματα σε διάφορα μέρη, μεταξύ άλλων σε γκέι μπαρ και σε εμπορικά κέντρα.

Το τέλος των εγκλημάτων του και η απολογία του

Η δράση του Ντάμερ, αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα θύματά του, ο Τρέισι Έντουαρντς, διέφυγε και βρέθηκε να τρέχει στο δρόμο με ένα ζευγάρι χειροπέδες να κρέμονται από τον καρπό του. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1992, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να είπε στο δικαστήριο:

Ποτέ δεν ήθελα την ελευθερία. Ειλικρινά, ήθελα θάνατο για τον εαυτό μου. Ήξερα ότι ήμουν άρρωστος ή κακός ή και τα δύο. Οι γιατροί μου είπαν για την ασθένειά μου και τώρα έχω λίγη ησυχία. Ξέρω πόσο κακό έχω κάνει. Νιώθω τόσο άσχημα για αυτό που έκανα σε αυτές τις φτωχές οικογένειες

Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ αντιπροσωπεύει ένα από τα χειρότερα πρόσωπα του ανθρώπινου είδους. Ωστόσο, το Netflix κατόρθωσε να κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει για μια σειρά που βασίζεται στην ζωή και την δράση ενός από τους πιο τραμακτικούς serial killer του κόσμου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ που σκαρφάλωσε στο νο1 του Netflix: Ποιος είναι ο άνθρωπος που έσπειρε τον τρόμο στην Αμερική; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Τζέφρι Ντάμερ, Netflix, Ποιος, Αμερική,afti, tzefri ntamer, Netflix, poios, ameriki