Αυτή είναι η χώρα που θα απαγορεύσει το κάπνισμα έως το 2025

15:01 9/12/2021 - Πηγή: iPop

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει το κάπνισμα για την επόμενη γενιά, ώστε οι σημερινοί 14χρονοι και οι ηλικίες κάτω από αυτούς να μην είναι σε θέση νομικά να αγοράσουν καπνό. 

Η νέα νομοθεσία σημαίνει πως το νόμιμο όριο ηλικίας για κάπνισμα θα αυξάνεται κάθε χρόνο, δημιουργώντας μια smoke-free γενιά Νεοζηλανδών, ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα η υφυπουργός Υγείας

της Νέας Ζηλανδίας, δρ Αΐσα Βεράλ. «Αυτή είναι μια ιστορική ημέρα για την υγεία του λαού μας», είπε.

Πόση νικοτίνη υπάρχει σ’ ένα τσιγάρο;

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι άνθρωποι δεν θα αρχίσουν να καπνίζουν, οπότε θα καταστήσουμε αδίκημα την πώληση ή την προσφορά προϊόντων καπνού στους νέους», δήλωσε η ίδια.

Σε ένα από τα αυστηρότερα μέτρα παγκοσμίως για την εξάλειψη του καπνίσματος, όσοι γίνουν 14 ετών το 2027, όταν είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αγοράσουν νόμιμα τσιγάρα στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτή είναι η χώρα που θα απαγορεύσει το κάπνισμα. Πώς θα τα καταφέρει;

Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με μια ομάδα εργασίας των Μαορί τους επόμενους μήνες προτού παρουσιάσει το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο τον Ιούνιο, με στόχο αυτό να υιοθετηθεί ως το τέλος του 2022.

Aνακοίνωσε, επίσης, την αύξηση της ηλικίας μαζί με άλλα μέτρα για να καταστήσει το κάπνισμα απρόσιτο, και να πετύχει τον στόχο της, μία χώρα εντελώς απαλλαγμένη από το κάπνισμα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αυτός είναι ο λόγος που δυσκολεύεσαι να κόψεις το τσιγάρο & bonus tips για να σταματήσεις να καπνίζεις

Μεταξύ των λοιπών μέτρων περιλαμβάνεται η μείωση της νικοτίνης σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στα καπνικά είδη, ο περιορισμός των καταστημάτων όπου τα τσιγάρα θα μπορούν να πωλούνται νόμιμα και η αύξηση χρηματοδότησης στις υπηρεσίες κατά των εθισμών. 

Προσωπικές ιστορίες για το κάπνισμα… που θα σε τρομάξουν και θα σε εμπνεύσουν!

Αν και τα ήδη υφιστάμενα μέτρα, όπως η χρήση ομοιόμορφου πακέτου για όλα τα τσιγάρα και η φορολόγηση στις πωλήσεις τσιγάρων, έχουν μειώσει το ποσοστό καπνίσματος στη Νέα Ζηλανδία, η κυβέρνηση της χώρας εκτίμησε ότι δεν αρκούν για να πετύχει τον στόχο της: λιγότερο από το 5% του πληθυσμού να καπνίζει καθημερινά ως το 2025.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αυτή είναι η χώρα που θα απαγορεύσει το κάπνισμα έως το 2025 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα