Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου και μπορεί να αλλάξει την επαγγελματική σου πορεία σύμφωνα με τον Bill Gates

17:01 4/5/2021 - Πηγή: iPop

Υπάρχει μία ερώτηση σύμφωνα με τον Bill Gates, που αν την κάνεις στον εαυτό σου τότε η απάντησή της μπορεί να σε φέρει πιο κοντά σε μία παγκόσμια επιτυχία. Πρόκειται για μία τακτική που λέγεται ότι ακολούθησαν οι Warren Buffett, Richard Branson και Steve Jobs.

Η ερώτηση σύμφωνα με τον Bill Gates που μπορεί να αλλάξει την επαγγελματική
σου πορεία

Μπορεί να βρεις εξαιρετικά απλή την ερώτηση τη στιγμή που θα τη διαβάσεις ωστόσο αν κάτσεις να τη σκεφτείς σοβαρά θα καταλάβεις γιατί είναι τόσο σημαντική. Αυτό που πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου είναι “τι σου άρεσε να κάνεις περισσότερο όταν ήσουν έφηβος”. Σύμφωνα με τον Bill Gates, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα σου πει ποια καριέρα πρέπει να ακολουθήσεις.

Σε μία συνέντευξη που είχε δώσει το 2016 στην Charlie Rose είχε σχολιάσει σχετικά με το θέμα:

Αυτό που κάνεις εμμονικά από την ηλικία των 13 έως 18 ετών, είναι το πράγμα που έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις επαγγελματικά παγκοσμίως

PexelsWarren Buffett

Ο Warren Buffett όταν ρωτήθηκε τι έκανε στην εφηβική του ηλικία κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC είπε χαρακτηριστικά ότι είχε ενδιαφέρον στις επενδύσεις. Στην πραγματικότητα, αγόρασε τις πρώτες του μετοχές, στην εταιρεία που ονομάζεται τώρα Citgo, σε ηλικία 11 ετών. Ως παιδί και έφηβος, είχε πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες και στα 14 αγόρασε μια φάρμα 40 στρεμμάτων την οποία και ενοικίασε.

Richard Branson

Ο Richard Branson, παρά το γεγονός ότι ήταν δυσλεξικός και δε τα πήγαινε καλά στο σχολείο ήταν ανέκαθεν ένας επιχειρηματίας. Οι πρώτες του επιχειρηματικές προσπάθειες αφορούσαν στην πώληση παπαγάλων και χριστουγεννιάτικων δέντρων, οι οποίες πέτυχαν και οι δύο! Στα 16, ξεκίνησε ένα περιοδικό με τίτλο Student που απέδωσε ακόμα και με αργούς ρυθμούς. Το ταξίδι του στον κόσμο των επιχειρήσεων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με επιτυχία.

PexelsSteve Jobs

Ο Steve Jobs ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση καθώς η ζωή του ακολούθησε μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα πορεία. Στα 17 του, εγγράφηκε στο κολέγιο του Reed, αλλά φημίζεται ότι το εγκατέλειψε και παρακολούθησε ένα μάθημα που αφορούσε στην καλλιγραφία. Ο Jobs αργότερα είπε ότι η καλλιγραφία στο Reed ήταν ιδιαίτερα όμορφη και συναρπαστική. Εκείνη την εποχή, δεν είχε σκεφτεί ότι θα χρησιμοποιούσε ποτέ καλλιγραφία για οτιδήποτε – τελικά όμως ονειρευόταν μια καριέρα στην ηλεκτρονική. Ακολούθησε τα ένστικτά του χωρίς να τα αμφισβητήσει πάρα πολύ, και παρακίνησε την αγάπη του για το όμορφο σχέδιο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είχε αναφέρει:

Αν δεν είχα μπει ποτέ σε αυτό το μοναδικό μάθημα καλλιγραφίας στο κολέγιο, ο Mac δεν θα είχε ποτέ πολλές γραμματοσειρές ή γραμματοσειρές αναλογικά σε απόσταση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου και μπορεί να αλλάξει την επαγγελματική σου πορεία σύμφωνα με τον Bill Gates εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα