Ανθισμένα λουλούδια στον κήπο μ’ ένα μυστικό συστατικό

15:14 29/7/2020 - Πηγή: iPop

Κάθε χρόνο προσπαθείς να έχεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου ωραία, ανθισμένα λουλούδια, αλλά σχεδόν πάντα κάτι γίνεται και μαραίνονται πριν προλάβεις καλά καλά να τα χαρείς. Πώς μπορείς να το προλάβεις αυτό; Υπάρχει ένα συστατικό που έχεις στην κουζίνα σου, δεν κάνει και πολύ καλό στην υγεία σου, αλλά κάνει πολυ καλό στα λουλούδια στον κήπο σου!

Η περιποίηση των λουλουδιών είναι μια υπέροχη αλλά όχι εύκολη διαδικασία. Όταν έχεις φυτά, πρέπει να τα φροντίζεις για να είναι υγιή και ζωντανά. Ένας μεγάλος κήπος θέλει

την κατάλληλη φροντίδα, το πότισμά του και γενικά να ασχοληθείς.

Εννοείται πως όταν πηγαίνεις διακοπές πρέπει να φροντίζεις να έχεις είτε αυτόματο πότισμα, είτε έναν άνθρωπο να στα ποτίζει. Γενικά, όποιος σου πει ότι το να έχεις φυτά δεν είναι και κάτι, σου λέει ψέματα!

Αλλά τα φυτά μας κρατάνε κοντά στη φύση και εμείς λατρεύουμε να ασχολούμαστε μαζί τους. Αυτή η φροντίδα που χρειάζονται είναι ένα τέλειο χόμπι για εμάς, ενώ το να βλέπεις αυτούς τους ζωντανούς οργανισμούς να ανθίζουν ή να παράγουν καρπούς, είναι υπέροχο!

Πώς να φροντίσεις τα φυτά εσωτερικού χώρου; Τα tips που χρειάζεσαι!

PexelsΤι να βάλεις στα λουλούδια στον κήπο για να μείνουν ανθισμένα και φρέσκα;

Ζάχαρη! Η ζάχαρη σου φέρνει στο μυαλό σοκολάτες, κέικ, μπισκότα, παγωτά… αλλά τώρα θα αρχίσει να σου θυμίζει και τα λουλούδια!

Ευτυχώς, η ζάχαρη δεν είναι μόνο βλαβερή για το σώμα σου, έχει κι άλλες ιδιότητες που είναι ωφέλιμες.

Η ζάχαρη μπορεί να κάνει πολύ καλό στον κήπο σου! Για την ακρίβεια, πολλοί κηπουροί προτείνουν να βάζεις ένα μέρος ζάχαρη στο χώμα του κήπου σου. Είναι μια πολύ καλή ενέργειας για τα φυτά σου, ενώ προωθεί την ανάπτυξη όλων των ειδών των καλών βακτηρίων και εισάγει ορισμένα θρεπτικά συστατικά και χημικά στο χώμα σου.

Tim Gouw/ Unsplash

Περιληπτικά τα οφέλη της ζάχαρης στον κήπο σου:

Τροφοδοτεί τα ωφέλιμα μικρόβιαΕνισχύει το γρασίδιΑποθαρρύνει τα ζιζάνιαΔεν προκαλεί αλλεργίεςΔεν έχει χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν το έδαφος

Πάρε μια χούφτα ζάχαρη και βάλτην αμέσως στο χώμα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Τα λουλούδια σου στο βάζο μαραίνονται γρήγορα και φταις εσύ γι’ αυτό!

Photo: Pexels

Το άρθρο Ανθισμένα λουλούδια στον κήπο μ’ ένα μυστικό συστατικό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα