Δανία: Τα εγγόνια της Βασίλισσας Μαργαρίτας χάνουν τους τίτλους τους με το Χρυσό Ιωβηλαίο

16:44 29/12/2022 - Πηγή: iPop

Το γεγονός ότι τα εγγόνια της Βασίλισσας Μαργαρίτας θα χάσουν τους βασιλικούς τους τίτλους έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό. Τώρα, όμως, επειδή πλησιάζει αυτή η ώρα, το θέμα απασχολεί ξανά την επικαιρότητα.

Η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας γιορτάζει τα 50 χρόνια της βασιλείας της με πορτραίτα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στα οποία απεικονίζεται η 82χρονη μαζί με τους γιους και τις συζύγους τους. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν προς τιμήν του Χρυσού Ιωβηλαίου που σηματοδοτεί τα 50 χρόνια στον θρόνο.

Δανία: Η Βασίλισσα ζητάει συγγνώμη, αλλά δεν μετανιώνει για την απόφασή
της

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην Αίθουσα των Ιπποτών στο παλάτι Christiansborg στο Amalienborg, σε ένα γκαλά που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της βασίλισσας τον Σεπτέμβριο.

View this post on Instagram

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus)

Η δημοσιοποίηση έρχεται μόλις λίγες μέρες πριν την μονιμοποίηση της πολύ σημαντικής αλλαγής για τη βασιλική οικογένεια, η οποία είναι πως από την 1η Ιανουαρίου 2023 τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ -ο 23χρονος πρίγκιπας Νικολάι, ο 20χρονος πρίγκιπας Φέλιξ, ο 13χρονος πρίγκιπας Χένρικ και η 10χρονη πριγκίπισσα Αθηνά- θα χάσουν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας και θα έχουν τους τίτλους «κόμη και κόμισσας του Μονπεζάτ» από τον γαλλικής καταγωγής παππού τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα αδέλφια θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στη σειρά διαδοχής. 

Ο διάδοχος του θρόνου, Φρειδερίκος της Δανίας, είχε κάνει δηλώσεις γι’ αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη και την απόφαση της μητέρας του, λέγοντας ότι συμφωνεί με την κίνηση της μητέρας του και το ευρύτερο όραμα μιας πιο σύγχρονης μοναρχίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δανία: Τα εγγόνια της Βασίλισσας Μαργαρίτας χάνουν τους τίτλους τους με το Χρυσό Ιωβηλαίο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα