Δες πώς μπορείς να απογειώσεις τη διακόσμηση στη νησίδα της κουζίνας σου με 5 απλούς τρόπους

19:02 27/8/2022 - Πηγή: iPop

Η κουζίνα είναι ένας πολύτιμος χώρος που περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας, είτε για να προετοιμάσουμε κάποιο γεύμα, είτε για να κάτσουμε για φαγητό, είτε ακόμα και για να πιούμε καφέ. Παρόλα αυτά, πολλές φορές δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην διακόσμηση με αποτέλεσμα να αποτελεί απλά ένας χώρος προετοιμασίας ή μια απλή τραπεζαρία. Πάμε, λοιπόν, να δούμε κάποιες προτάσεις που θα σου δώσουν έμπνευση για το πώς μπορείς να διακοσμήσεις μια κουζίνα με νησίδα και θα μεταμορφώσουν θεαματικά τον χώρο σου.

Η κουζίνα με νησίδα είναι και για άλλους σκοπούς

Η κουζίνα με νησίδα εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς.

Αρχικά, είναι ένας πολύτιμος χώρος προετοιμασίας φαγητού, χρησιμεύει ως χώρος τραπεζαρίας και παρέχει ένα «σπίτι» για τις συσκευές που δεν ταιριάζουν στον πάγκο της κουζίνας. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορεί να είναι αισθητικά ευχάριστη ενώ παράλληλα εξυπηρετεί αυτές τις λειτουργίες.

Όλα τα tips που χρειάζεσαι για να διακοσμήσεις σωστά την κουζίνα σου

Προτάσεις για να ομορφύνει η κουζίνα σου:

Vintage πινελιές. Το να προσθέσεις κάποιες vintage πινελιές στη νησίδα της κουζίνας σου μπορούν πραγματικά να την απογειώσουν. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να δημιουργήσουν έναν άνετο χώρο, ο οποίος θα είναι, επίσης, κομψός με την προσθήκη κλασικών διακοσμητικών αντικειμένων, όπως μια εικόνα με πλαίσιο και ένα ορειχάλκινο κηροπήγιο. Η διακόσμηση δεν χρειάζεται να είναι έντονη για να κάνει μια κομψή δήλωση. Μερικές φορές, όπως αποδεικνύεται στην προκειμένη περίπτωση, το λιγότερο είναι περισσότερο.

Δημιουργικότητα. Το πρώτο και κυριότερο πράγμα που πρέπει να χαρακτηρίζει μια κουζίνα με νησίδα είναι η λειτουργικότητα. Όμως, μπορούμε να συνδυάσουμε την λειτουργικότητα με την δημιουργικότητα. Πιο αναλυτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε μια κομψή συλλογή βιβλίων μαγειρικής από πάνω και να προσθέσουμε κρεμαστά ράφια στο πλάι. Σε μικρότερους χώρους, η δημιουργική μεγιστοποίηση του χώρου με αυτόν τον τρόπο είναι το κλειδί!

4 πράγματα που αποθηκεύεις τελείως λάθος στην κουζίνα σου!

Ψάθινοι δίσκοι. Το να μαζέψεις τα απαραίτητα χρησιμοποιώντας έναν ψάθινο δίσκο είναι ένα απλό αλλά πάντα χρήσιμο tip. Οι δίσκοι όχι μόνο προσθέτουν υφή και στυλ σε μία νησίδα, αλλά είναι εύκολο να τους πιάσουμε και να τους αφαιρέσουμε για να ελευθερώσουμε γρήγορα χώρο στον πάγκο.

Unsplash

Καθημερινή κομψότητα. Το να βγάλουμε από το ντουλάπι μας μια τουρτιέρα μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα κομψό, όμως, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη και πρακτική. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να την έχουμε πάνω στην νησίδα σαν διακοσμητικό και να βάζουμε μέσα διάφορα αντικείμενα για να εξοικονομούμε χώρο. Με αυτό τον τρόπο αποκτούμε κομψότητα και πολυτέλεια στην κουζίνα μας.

Παχύφυτα φυτά. Τι πιο όμορφο και συνάμα εντυπωσιακό από μια κουζίνα με χρώμα. Πώς θα βάλουμε χρώμα όμως στο χώρο; Μα φυσικά με την προσθήκη διαφόρων παχύφυτων φυτών όπως είναι οι μικροί κάκτοι. Τα παχύφυτα δεν απαιτούν πολλή συντήρηση και το μικρό τους μέγεθος τα καθιστά εξαιρετικά για έναν πολυάσχολο χώρο, όπως η κουζίνα.

Τέλος, ελπίζουμε αυτές οι προτάσεις να σου δώσουν έμπνευση για να διαμορφώσεις όμορφα και καλόγουστα την νησίδα της κουζίνας σου και να πάψει να είναι απλά ένας χώρος προετοιμασίας φαγητού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δες πώς μπορείς να απογειώσεις τη διακόσμηση στη νησίδα της κουζίνας σου με 5 απλούς τρόπους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα