Εν αναμονή ενός μεγάλου μετασεισμού στην Αθήνα

12:21 22/7/2019 - Πηγή: iPop

Ο «εφιάλτης» μας δεν έχει τελειώσει ακόμη, καθώς ένας μεγάλος μετασεισμός στην Αθήνα θα σημειωθεί και θα είναι άνω των 4 Ρίχτερ, σύμφωνα με τον καθηγητή και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύνη Λέκκα.

Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός αλλά μίλησε πως σημειώνει πως ένας μετασεισμός στην Αθήνα αναμένεται να σημειωθεί. Επιπλέον, εμφανίστηκε βέβαιος πως η ισχυρή σεισμική

δόνηση των 5,1 Ρίχτερ την Παρασκευή, ήταν ο κύριος σεισμός.

Αναφορικά με την ασφάλεια των κτιρίων, ο καθηγητής εμφανίστηκε επίσης, καθησυχαστικός ήταν καθώς όπως είπε η πλειονότητα των κτιρίων στην Αθήνα, αντέχει σε μεγάλους σεισμούς.

«Η Αθήνα άντεξε και πάλι. Το 80% των κτιρίων αντέχουν σε μεγάλους σεισμούς. Υπάρχουν βέβαια και τα παραδοσιακά και ιστορικά κτίρια που θέλουν προσοχή», δήλωσε σχετικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν μεταξύ των σεισμολόγων, είπε πως γενικά υπάρχει μια φοβερή ομοφωνία και σύμπραξη από ολόκληρο τον κλάδο. Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχουν δύο μεμονωμένες περιπτώσεις που «διαχρονικά εδώ και 30 χρόνια είναι στην αντίθετη πλευρά με την άποψή τους εντούτοις να συγκλίνει».

«Όλοι εμείς έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», είπε ο κ. Λέκκας χωρίς να αναφερθεί στην κόντρα του με τον κ. Τσελέντη ενώ κάλεσε όλους τους σεισμολόγους να επιδείξουν την αντίστοιχη κοινωνική ευθύνη.

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα που θα κατεδαφιστούν:

Να σημειωθεί πως τα κτίρια για τα οποία εκδίδονται άδειες κατεδάφισης είναι 13 στον αριθμό και βρίσκονται στις εξής οδούς:

Μυλοποτάμου & Δαβάκη,Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών,Επικλέους (μεταξύ των οδών Ερμίππου και Τημένους – 5 κτίρια),Ερεσσού 11,Πελίου 8,Αλκμαίωνος 3,Πλαπούτα 24Β,Ηλιουπόλεως 4 & Αετίωνος,Ανθέων & Αμασίου.Video απ’ τη στιγμή του σεισμού σε καφετέρια

Ένα video απ’ τη στιγμή του σεισμού δόθηκε στη δημοσιότητα απ’ το One Channel και δείχνει τον πανικό που επικράτησε όταν ο εγκέλαδος «χτύπησε» την Αθήνα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην καφετέρια έτρεξαν προς την έξοδο, άλλοι προσπάθησαν να προστατευτούν μπαίνοντας κάτω απ’ τα τραπέζια και ορισμένοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Μετά τον σεισμό, επέστρεψαν στην κανονικότητα, ενώ είναι το θέμα συζήτησης μέχρι σήμερα.

Δες το παρακάτω video απ’ τη στιγμή του σεισμού:

Διάβασε αναλυτικά όλες τις οδηγίες προφύλαξης κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από έναν σεισμό.

Photo: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Το άρθρο Εν αναμονή ενός μεγάλου μετασεισμού στην Αθήνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα