Επόμενη στάση: Αθηναϊκή Ριβιέρα- Τα μικρά μυστικά που την κάνουν μαγική

10:21 23/7/2019 - Πηγή: iPop

Αν είσαι ακόμα στην Αθήνα και δεν προβλέπεται να φύγεις σύντομα ή δεν θα φύγεις καθόλου, σίγουρα μια απελπισία θα σ’ έχει πιάσει. «Και τι θα κάνω όλο το Καλοκαίρι εδώ;», «δεν μ’ αρέσει η πόλη το Καλοκαίρι», «μπάνιο πού θα κάνω;«. Όλα αυτά περνούν απ’ το μυαλό σου μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως η Αθηναϊκή Ριβιέρα μπορεί να γίνει το μέρος που θα σε κάνει να νιώσεις σαν να είσαι διακοπές!

Είτε έχεις τη διάθεση να λιώσεις στην παραλία, είτε θέλεις

όμορφα τοπία και να εξερευνήσεις ιστορικά αξιοθέατα, η Αθηναϊκή Ριβιέρα τα έχει όλα! Εδώ οι κορυφαίες προτάσεις μας για να ξεφύγεις από τη φασαρία του κέντρου της Αθήνας.

Παραλίες

Κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα συναντήσεις πολλές παραλίες για όλα τα γούστα! Ναι, δεν χρειάζεται να πας σε νησί για να βρεις την παραλία που σ’ αρέσει.

Απ’ τις οργανωμένες παραλίες με είσοδο που παρέχουν όλες τις ανέσεις, μέχρι κρυμμένους κολπίσκους και ελεύθερες αμμουδερές ακτές, το σίγουρο είναι ότι αν πάρεις το αυτοκίνητο και ξεκινήσεις, δεν θα κάνεις μόνο μια στάση σε παραλία!

Η Astir Beach έχει απ’ τις υψηλότερες εισόδους (αν όχι τη μεγαλύτερη), ενώ όλοι κάνουν από νωρίς την κράτησή τους, οπότε εάν σ’ ενδιαφέρει φρόντισε να μην το αφήσεις την τελευταία στιγμή.

Απ’ την άλλη, η παραλία μπροστά στο Balux είναι μια υπέροχη επιλογή για όλη τη μέρα ώστε να χαλαρώσεις, να κάνεις τις βουτιές σου, να πιεις τον καφέ σου, να φας ενώ χαλαρώνεις στην ξαπλώστρα σου.

Αν θέλεις ένα τελείως διαφορετικό τοπίο, σου προτείνουμε τη Λίμνη Βουλιαγμένης στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, η οποία είναι ένας κρυμμένος θησαυρός! Τα υφάλμυρα νερά της λίμνης Βουλιαγμένης ανανεώνονται συνεχώς, τόσο από τη θάλασσα όσο και από τις υπόγειες ιαματικές πηγές.

View this post on Instagram

Admire the rocky mountains, swim into the crystal clear waters under the endless sky, hearing the chirping of the birds. Lake Vouliagmeni is the perfect place to use all your senses and feel free from your every day routine. #lakevouliagmeni #athenstiviera #leisure #privearea #summerishere #spafish #thermalsprings #summer #athens #nerovouliagmenilake #swimming

A post shared by Vouliagmeni Lake (@vouliagmeni_lake) on Jul 8, 2019 at 1:07am PDT

Φυσικά, μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στα Λιμανάκια για να βουτήξεις στα γαλαζοπράσινα νερά τους!

Η λίστα με τις παραλίες δεν τελειώνει ποτέ, απ’ τη Βουλιαγμένη και το Καβούρι, μέχρι το Σούνιο, την Ανάβυσσο και το Λαγονήσι, θα βρεις αμέτρητες επιλογές σε παραλίες με όλες τις ανέσεις, παραλίες για να χαλαρώσεις και ακτές που απευθύνονται σε σένα που είσαι της περιπέτειας και θέλεις απλά μια σκιά να απλώσεις την πετσέτα σου!

View this post on Instagram

Lagonissi resort paradise. 2016 memories. #lagonissiresort #lagonissigrandresort #lagonissi #lagonisi

A post shared by Лера Кехриниотис (@leraprosport) on Jul 21, 2019 at 6:42am PDT

Αξιοθέατα

Από πού να ξεκινήσουμε; Απ’ τον Ναό του Ποσειδώνα που χτίστηκε το 440 π.χ. και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της αρχαίας Ελλάδας ή το Λαύριο με τη μεταλλευτική ιστορία των 4.000 ετών; Το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ έχει περίοπτη θέση ανάμεσα στα όσα πρέπει να δεις στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και βρίσκεται μόνιμα αγκυροβολημένο στη μαρίνα του Παλαιού Φαλήρου.

Θερινό σινεμά

Στη Μαρίνα Φλοίσβου θα πας για βόλτα, καφέ, φαγητό, ποτό και… θερινό σινεμά!  Το Cine Flisvos είναι ένας από τους κλασσικούς θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας που κάθε καλοκαίρι λειτουργεί κάτω από το φως του φεγγαριού!

Νυχτερινή διασκέδαση

Η Αθήνα είναι απ’ τις πιο ζωντανές πρωτεύουσες της Ευρώπης όταν μιλάμε για τη νυχτερινή της ζωή και η Ριβιέρα έχει συμβάλλει σ’ αυτό! Ιδιαίτερα κοκτέιλ μπαρ, όπως το Malabar στο πολυτελές boutique ξενοδοχείο Margi, παραμένουν hotspots της Αθηναϊκής Ριβιέρας όλο τον χρόνο.

Στη Γλυφάδα θα βρεις επίσης ό,τι ψάχνεις για τη νυχτερινή σου διασκέδαση, ενώ κατά μήκος των ακτών, μπορείς να βρεθείς με την παρέα σου για ποτό σε κάποιο απ’ τα παραλιακά μαγαζιά.

Photo: Chris Mai/ Unsplash

Το άρθρο Επόμενη στάση: Αθηναϊκή Ριβιέρα- Τα μικρά μυστικά που την κάνουν μαγική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα