Εύα Καϊλή: Όλες οι εξελίξεις γύρω από το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς της Ευρώπης – Δέσμευση περουσιακών στοιχείων, το πόθεν έσχες της ευρωβουλευτή και εμπλοκή σημαντικών προσωπικοτήτων

13:46 12/12/2022 - Πηγή: iPop

Σαν βόμβα έσκασε η φυλάκιση της Εύας Καϊλή και η εμπλοκή της στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς της Ευρώπης. Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με τις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου να προχωρούν σε εκτενή αφιερώματα. Άλλωστε, η βαρύτητα του συγκεκριμένου ζητήματος είναι τόσο μεγάλη, καθώς η ανάμειξη Ευρωβουλευτών που κατέχουν καίριες θέσεις είναι σίγουρη, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.Τι είναι, όμως, το Qatargate και πώς ξεσκεπάστηκε από τις βελγικές αρχές;

Σε

δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή προχώρησε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Η κίνηση αυτή αποτέλεσε την άμεση απάντηση του κ. Βουρλιώτη, για να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα. Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα.

Τι είναι το Qatargate και πώς θα κινηθεί το Ευρωκοινοβούλιο;

Πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση δωροδοκίας και χρηματισμού που αφορά μαζικά την ήπειρό μας και θα ταράξει σίγουρα τα θεμέλια της Ευρώπης. Αξιωματικοί του Κατάρ προχώρησαν στον χρηματισμό ευρωβουλευτών, κι όχι μόνο, προκειμένου να καλύψουν τον αρνητικό απόηχο που προέκυψε από την διοργάνωση του Μουντιάλ. Έτσι, εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και η κυρία Καϊλή, ανέλαβαν να αναδείξουν μέσα από λόγους και ομιλίες το καλό πρόσωπο του Κατάρ και τις άψογες συνθήκες εργασίας της χώρας.

Μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις, το σώμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεδριάσει εντός της μέρας με τους βουλευτές να παρουσιάζονται οργισμένοι και να ζητούν άμεσες απαντήσεις. Μάλιστα, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν να μπει μπλόκο στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Κατάρ για απελευθέρωση της ταξιδιωτικής βίζας.

Όσον αφορά στο τι θα γίνει με τις θέσεις τις οποίες κατέχει η κ. Καϊλή, στις 16.00 ώρα Ελλάδας στη Διάσκεψη των Προέδρων η ομάδα των κεντροαριστερών Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα ζητήσει την αντικατάστασή της από τη θέση της αντιπροέδρου. Εάν το 60% πει “ναι”, χάνει το αξίωμα.

Εύα Καϊλή: Όλο το παρασκήνιο πίσω από τη σύλληψή της και τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ – Τι ισχύει με την ασυλία των Ευρωβουλευτών

Τι αποκαλύπτει το «πόθεν έσχες» της ευρωβουλευτή;

Στο «πόθεν έσχες» του 2019 – χρήσης 2018, η ευρωβουλευτής δηλώνει συνολικά 550.000 ευρώ εκ των οποίων τα 340.000 ευρώ προέρχονται από πώληση μονοκατοικίας στην Άνοιξη Αττικής. Το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων ανέρχεται σε περίπου 210.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, στα περιουσιακά της ακίνητα περιλαμβάνεται και το σπίτι στο Βέλγιο, το οποίο αγοράστηκε έναντι 175.000 ευρώ.

Στο «πόθεν έσχες» του 2020, η ευρωβουλευτής δηλώνει εισοδήματα περίπου 219.000 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις αγγίζουν περίπου 405.000 ευρώ εκ των οποίων τα 335.680 σε βελγική τράπεζα. Αγοράζει διαμέρισμα στο Ψυχικό, και για την αγορά καταβάλλει συνολικά 270.000 ευρώ.

Στο «πόθεν έσχες 2021», η Εύα Καϊλή εμφανίζει εισοδήματα 164.000 ευρώ. Οι καταθέσεις φτάνουν 461.846 ευρώ ενώ η ακίνητη περιουσία δεν μεταβάλλεται

Ποιος είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ποιοι άλλοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο; View this post on Instagram

A post shared by Francesco Giorgi (@fragiorgi13)

Πέρα από την Καϊλή συνελήφθη και ο σύντροφός της ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ίδιες κατηγορίες. Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατάγεται από την Ιταλία και δραστηροποιείται στο χώρο των Διεθνών Σχέσεων. Ο ίδιος εργάζεται αρκετά χρόνια ως Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ η καριέρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκινάει το 2009. Εκεί θα γνωρίσει και την Καϊλη με την οποία έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής στην απολογία της απέρριψε όλες τις ευθύνες στον σύντροφό της. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι ανήκουν σ’ αυτόν. Aρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξη της, στις δουλειές του συντρόφου της καθώς, όπως υποστήριξε, δεν ελέγχει τα έγγραφά ή τον προσωπικό του υπολογιστή.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν συνεργάτης του πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή και ιδρυτή της ΜΚΟ «Fight Impunity» Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος έχει συλληφθεί και αυτός για εμπλοκή στο σκάνδαλο χρηματισμού. Συνελήφθη επίσης ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βινσεντίνι. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση φέρεται να έχουν περάσει χειροπέδες και στον διευθυντή της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «No Peace Without Justice», Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα. Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται ακόμα δυο ακόμα πρόσωπα, οι ευρωβουλευτές από το Βέλγιο, Μαρί Αλένα και Μαρκ Ταραμπέλα.

Σκάνδαλα, δωροδοκίες και δολοπλοκίες – Πώς η FIFA από την κορυφή του κόσμου και του ποδοσφαίρου κατέληξε να είναι μια επιχειρηματική και πολιτική μηχανή;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εύα Καϊλή: Όλες οι εξελίξεις γύρω από το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς της Ευρώπης – Δέσμευση περουσιακών στοιχείων, το πόθεν έσχες της ευρωβουλευτή και εμπλοκή σημαντικών προσωπικοτήτων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή, Όλες, Ευρώπης – Δέσμευση,eva kaili, oles, evropis – desmefsi