Η πιο εναλλακτική συνταγή για Mac & Cheese βρίσκεται εδώ – Αυτό είναι το υλικό που θα απογειώσει τα ζυμαρικά σου!

15:02 27/10/2022 - Πηγή: iPop

Δεν χορταίνουμε τα mac and cheese σε καμία μορφή τους! Είναι το πιο γευστικό κι εύκολο πιάτο ζυμαρικών όταν χρειάζεσαι απλώς κάτι απλό και τυρένιο. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνες οι νύχτες που η κοιλιά σου γουργουρίζει για κάτι λίγο πιο διαφορετικό. Γιατί, λοιπόν, να μη δοκιμάσεις λίγο αστακό στο κλασικό comfort food σου; Θα το λατρέψεις!

Μακαρόνια με σάλτσα παντζαριού: Μάθε πώς να φτιάχνεις τα ροζ μακαρόνια

του TikTok που όλοι έχουμε αγαπήσει!

Μακαρόνια με αστακό: Τα υλικά που θα χρειαστείς450 γρ. μακαρόνια στριφτά1/4 φλιτζάνι βούτυρο1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 1/2 φλιτζάνι γάλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)ΑλάτιΦρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί φοντίνα3/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη45π γρ. μαγειρεμένο αστακό, χοντροκομμένο1/2 φλιτζάνι φρυγανιά 1 κ.γ. ελαιόλαδο1/4 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Γι’ αυτό δεν πρέπει να βάζεις ποτέ λάδι στο νερό που βράζεις τα μακαρόνια

Τα υλικά που θα χρειαστείς: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το τσένταρ, τη φοντίνα και 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τον αστακό και τα μεταφέρουμε σε ταψί.Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την υπόλοιπη παρμεζάνα και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, 20-25 λεπτά. Έτοιμα για απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η πιο εναλλακτική συνταγή για Mac & Cheese βρίσκεται εδώ – Αυτό είναι το υλικό που θα απογειώσει τα ζυμαρικά σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα