Η ρουτίνα της νύφης-Το 24ωρο μέχρι να φύγει από το σπίτι της

19:11 16/6/2022 - Πηγή: iPop

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σου τη «ρουτίνα νύφης» για το τελευταίο 24ωρο πριν παντρευτείς. Τι να κάνεις και τι να μην κάνεις το τελευταίο 24ωρο σου σαν single. Πράγματα που ίσως αναρωτιέσαι πότε και γιατί πρέπει να γίνουν. Οι ελληνικοί γάμοι έχουν κάποια έθιμα που παίζουν ανάλογα με την περιοχή και μπορεί να συμβούν στο σπίτι της νύφης λίγες ώρες πριν το μυστήριο. Δεν θα επικεντρωθώ τόσο στα έθιμα όσο στο τι πρέπει να κάνει η νύφη ώστε να είναι χαλαρή όταν ανέβει

στα σκαλιά της εκκλησίας.

Η ρουτίνα νύφης

Η νύφη λοιπόν, έχει πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό της για την ημέρα του γάμου της. Έχει να δει πώς έχει πάει η οργάνωση με τους καλεσμένους, που συνήθως δεν τηλεφωνούν για να δηλώσουν την παρουσία ή την απουσία τους. Έχει να μιλήσει με ένα σωρό από επαγγελματίες όπως τον ανθοπώλη, τον φωτογράφο, τον άνθρωπο από το χώρο της δεξίωσης, τους επαγγελματίες ομορφιάς που θα έρθουν να φροντίσουν την εικόνα της, τα μαλλιά και το μακιγιάζ της.

Καλό είναι να έχεις γράψει σε ένα χαρτί όλα αυτά που έχουν μείνει για το τέλος και χρειάζονται να επιβεβαιωθούν. Η πιο σοφή κίνηση που θα μπορούσες να κάνεις νύφη, είναι να δώσεις αυτήν την αρμοδιότητα σε ένα υπεύθυνο άτομο που υπάρχει στη ζωή σου. Η αδερφή σου, η κολλητή σου, κάποιο άλλο άτομο της εμπιστοσύνης σου.

Το tip για τον γάμο που θα σε σώσει και κανένας δε θα σου πει

Θεωρώ ότι είναι τέλειο να έχεις ένα χαρτί με πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις και να έχεις κοντά σου αυτό το άτομο που έχει φροντίσει να μάθει πώς έχει πάει το θέμα αυτό, χωρίς να σε αγχώσει. Χρειάζεσαι λοιπόν την βοήθεια ενός οργανωτικού, υπεύθυνου ατόμου και ενός ατόμου που δεν σε αγχώνει.

Το μόνο που δεν χρειάζεσαι είναι το άγχος αυτήν τη μέρα.

Προσοχή στους επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες που θα έρθουν σπίτι σου, καλό είναι να μην αναλάβουν παράλληλα τη μαμά σου, την αδερφή σου, την κουμπάρα σου. Ας έρθει καλύτερα και άλλη μια κομμώτρια στο σπίτι για την μέρα αυτή από το να αγχωθεί η επαγγελματίας που θα έχει να φροντίσει τρία κεφάλια.

Καλό είναι η επαγγελματίας να είναι κάποιο άτομο που ξέρεις και έχετε ξανασυνεργαστεί, ώστε να έχετε οικειότητα και να σε βοηθά με τον επαγγελματισμό της να μην έχεις άγχος. Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι ποτέ το αποτέλεσμα δεν θα είναι ίδιο με καμία πρόβα. Θα υπάρχει μια ίδια γραμμή αλλά σίγουρα τη μέρα αυτή ίσως υπάρχουν μικροδιαφορές.

Έθιμα Την παραμονή του γάμου δεν βλέπεις τον γαμπρό. Αυτό είναι νόμος και εύχομαι να το τηρήσετε. Αυτό είναι ένα τόσο όμορφο έθιμο που κουβαλάμε από τα παλιά χρόνια και αυξάνει τόσο πολύ την επιθυμία και την διάθεση να δεις τον άνθρωπό σου. Κάποιοι γλεντάνε στα σπίτια της νύφης και του γαμπρού την παραμονή του γάμου. Σε κάποια μέρη, τα γλέντια στα πατρικά σπίτια είναι εβδομαδιαία. Από τη μία είναι τόσο όμορφο αυτό το γλέντι και η χαρά που μοιράζεται με όλους τους αγαπημένους μας, αλλά ταυτόχρονα, όλο αυτό το γλέντι και τα μαγειρέματα μπορεί να εξουθενώσουν τους γονείς και το ζευγάρι. Καλό είναι την παραμονή του γάμου να μην γλεντήσεις ξέφρενα για να είσαι ξεκούραστη για τη μεγάλη μέρα.

7 λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής που θα ήθελα να μου είχαν πει πριν τον γάμο

Για τη μεγάλη μέρα

Φρόντισε ότι μπορείς να έχεις έτοιμο για την προηγούμενη ημέρα:

Ποιος θα φέρει το νυφικό και πότε; Φτιάξε το νεσεσέρ με τα χρήσιμα που θα έχεις μαζί σου. Να θυμηθείς να πεις ποιες αρμοδιότητες έχει ο καθένας την αυριανή ημέρα. Ποιος θα πλύνει το αυτοκίνητο, πότε και τι ώρα θα έρθει να σε πάρει.Τι ώρα θα έρθουν οι επαγγελματίες;Να έχεις κάνει αποτρίχωση, μανικιούρ και πεντικιούρ από τις προηγούμενες ημέρεςΠοιος θα σου φέρει τα παπούτσια σου; (Αυτό σε κάποια μέρη είναι και έθιμο).Τι ώρα θα πρέπει να φύγεις από το σπίτι σου για να είσαι στην ώρα σου. Υπολόγισε ότι συνήθως στο σπίτι της νύφης έρχεται αρκετός κόσμος που συνοδεύει τη νύφη στην εκκλησία. Οπότε υπολόγισε ότι πρέπει να υπολογίσετε όλους αυτούς τους καλεσμένους που θα έρθουν μαζί σας. Φύγετε καλύτερα νωρίτερα.Μην ξεχάσεις να φας! Οι περισσότερες νύφες πάνε νηστικές στο γάμο, από το άγχος ή επειδή δεν πρόλαβαν να φάνε. Μην το παραλείψεις το φαγητό σου, θα σου χρειαστούν δυνάμεις. Απόλαυσέ το

Μέσα στην ρουτίνα του 24 ωρου της νύφης, μην ξεχάσεις να το απολαύσεις. Εδώ και ένα χρόνο ετοιμάζετε με τον μέλλοντα σύζυγό σου το γάμο σας! Την πρώτη μεγάλη μέρα της ζωής σας. Τελευταία στιγμή δεν μπορείς ούτε να ασχοληθείς με τα λουλούδια, ούτε με τα τραπέζια και τους καλεσμένους. Εύχομαι να έχεις φροντίσει μέσα στο πρόγραμμα να έχεις ετοιμάσει όλα όσα χρειάζονται να γίνουν.

Τώρα αυτή τη μέρα , θα πρέπει απλώς να κάτσεις και να απολαύσεις την τελευταία μέρα σου στο πατρικό σου σπίτι. Να κοιμηθείς στο κρεβάτι σου το παιδικό, να απολαύσεις την παρέα των γονιών σου, να κάνεις τα beaute σου και τα μπάνια σου σαν να είσαι σε spa και να χαλαρώσεις όσο περισσότερο μπορείς.

Κοιμήσου νωρίς για να ξυπνήσεις φρέσκια την ημέρα του γάμου σου, χωρίς μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια σου. Βάλε τα νυφιάτικα τραγούδια να παίζουν όλη μέρα στο πατρικό σου σπίτι, υποδέξου τους ανθρώπους που θα έρχονται σιγά σιγά από μακριά για τη μεγάλη μέρα και ευχαριστήσου την κάθε στιγμή.

Η μέρα του γάμου είναι μια μέρα που περνά με το ανοιγοκλείσιμο του ματιού και είναι τόσο όμορφο να κρατήσεις όσο περισσότερο μπορείς την ανάμνηση ζωντανή. Εύχομαι να θυμάσαι την τελευταία σου μέρα ως ελεύθερη ως μια μέρα γιορτής, χωρίς άγχος και πανικό.

Φόρεσε το νυφικό σου, μαζί με το πιο όμορφο χαμόγελό σου, κράτα το χέρι του μπαμπά σου, που εύχομαι να είναι δίπλα σου αυτή τη μέρα και πήγαινε να ενώσεις την ζωή σου με τον άνθρωπο που αγαπάς!

Στα backstage ενός γάμου: Όσα συμβαίνουν μετά το μυστήριο και ίσως δεν έχεις ξανακούσει

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η ρουτίνα της νύφης-Το 24ωρο μέχρι να φύγει από το σπίτι της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα