Κόλλησες πάλι στην ουρά του αεροδρομίου; Τα μυστικά για να εξοικονομήσεις χρόνο και να μην περιμένεις στην αναμονή

13:34 16/5/2022 - Πηγή: iPop

Ο εκτεταμένος ενθουσιασμός για τα ταξίδια χωρίς περιορισμούς στην Ευρώπη έχει επισκιαστεί από το χάος των αεροδρομίων τις τελευταίες εβδομάδες, αφήνοντας τους επιβάτες ανήσυχους και μπερδεμένους. Ολόκληρος ενθουσιασμός μέχρι που πατάς το πόδι σου στο αεροδρόμιο, μετά ξεκινά το χάος! Οι ουρές είναι ατελείωτες, τι μπορείς να κάνεις, όμως, ώστε να τις αποφύγεις και να φτάσεις στον προορισμό σου όσο πιο γρήγορα γίνεται; Γιατί ο στόχος, φυσικά, είναι να μην χάσεις την πτήση!

Παρά τις μεγάλες πιέσεις προσλήψεων στα αεροδρόμια αυτή την άνοιξη, η ACI Europe

και η Ένωση Υπηρεσιών Αεροδρομίων (ASA) προειδοποίησαν ότι η «εξαιρετικά στενή αγορά εργασίας» σε όλη την Ευρώπη σημαίνει ότι τα αεροδρόμια θα δυσκολευτούν να κλιμακώσουν το προσωπικό στα απαιτούμενα επίπεδα φέτος.

Αυτό γεννά το ερώτημα: τι μπορούν να κάνουν οι ταξιδιώτες για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο καθυστερήσεων στο αεροδρόμιο;

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα – Από πότε ισχύει η σύσταση;

«Πώς θα εξοικονομήσω χρόνο στο αεροδρόμιο;» Μυστικά και συμβουλέςΠότε πρέπει να φτάσεις στο αεροδρόμιο;

Ο Βρετανός ταξιδιωτικός ειδικός Simon Calder δήλωσε στο «Good Morning Britain» του ITV ότι τα προβλήματα στο αεροδρόμιο επιδεινώνονται από τους ανήσυχους επιβάτες που εμφανίζονται ώρες νωρίτερα για τις πτήσεις τους.

Είπε, «Ακούγεται απολύτως τρελό, αλλά πολλές από αυτές τις ουρές είναι άνθρωποι που έχουν μια πτήση στις 10 π.μ. και έρχονται στις 5 το πρωί».

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες που φτάνουν εντός του χρονικού πλαισίου που καθορίζεται από την αεροπορική τους εταιρεία βρίσκονται πλέον σε ουρές που διογκώνονται με ταξιδιώτες που έχουν φτάσει πολύ νωρίς.

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία, καλώντας τους επιβάτες να φτάσουν τρεις ώρες πριν από τις πτήσεις τους.

Ωστόσο, σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Ian Costigan, πρόσθεσε: «Το αεροδρόμιο ζητά από τους επιβάτες να μην έρχονται νωρίτερα γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν check-in, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει περιττές αναμονές»

Τι μπορώ να βάλω στις χειραποσκευές μου για να περάσω την ασφάλεια του αεροδρομίου;

Από τότε που ξεκίνησαν οι ατελείωτες ουρές των επιβατών, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου προτείνουν να αρχίσουμε να εξοικειωνόμαστε με τους κανόνες ασφαλείας.

Οι κανονισμοί των ευρωπαϊκών αεροδρομίων ορίζουν ότι οι επιβάτες πρέπει να διασφαλίζουν ότι όλα τα υγρά, τα τζελ και οι πάστες στις χειραποσκευές τους είναι κάτω από 100 ml και συσκευάζονται σε μια διαφανή επανασφραγιζόμενη τσάντα για να περάσουν από τους σαρωτές ασφαλείας του αεροδρομίου.

Όσα δεν πρέπει ν’ αγοράζεις ποτέ απ’ το αεροδρόμιο

Pexels

Οι τσέπες πρέπει, επίσης, να είναι άδειες και τα μεγάλα ηλεκτρικά να αφαιρούνται από τις χειραποσκευές και να τοποθετούνται σε ένα δίσκο.

Ορισμένα αεροδρόμια επιμένουν επίσης στους επιβάτες να αφαιρούν ζώνες και μπότες, επομένως, όπου είναι δυνατόν, αξίζει να τις πακετάρεις στις παραδιδόμενες αποσκευές, αντί να τις φοράς και να πρέπει να ξοδέψεις χρόνο για να αλλάξεις εκείνη τη στιγμή.

Άργησες πάλι να πας στο αεροδρόμιο; Έξυπνοι τρόποι να φτάσεις γρήγορα στην πύλη σου και να προλάβεις την πτήση

Πότε είναι η πιο πολυσύχναστη ώρα σε ένα αεροδρόμιο;

Είναι μια λανθασμένη αντίληψη ότι το να πετάς νωρίς είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγεις τις ατελείωτες ουρές στο αεροδρόμιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με του υπαλλήλους εκεί, οι μεγαλύτερες ουρές αναφέρονται τα ξημερώματα, μεταξύ 4 και 7 το πρωί.

Ένας εκπρόσωπος του Αεροδρομίου Leeds Bradford του Γιορκσάιρ, είπε ότι οι μεγαλύτερες ουρές ασφαλείας παρατηρήθηκαν κατά τις ώρες αιχμής του ταξιδιού, από τις 4 π.μ. έως τις 8 π.μ. και από τις 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ.

Συνήθως, τα αεροδρόμια παρουσιάζουν επίσης αυξημένη επιβατική κίνηση μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας. Αυτό οφείλεται στα ταξίδια αναψυχής του Σαββατοκύριακου και στα μοτίβα μετακίνησης.

Επομένως, εάν θέλεις να κλείσεις μια πτήση κάποια στιγμή σύντομα, το να ταξιδέψεις μεσημέρι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κόλλησες πάλι στην ουρά του αεροδρομίου; Τα μυστικά για να εξοικονομήσεις χρόνο και να μην περιμένεις στην αναμονή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα